De omgeving

Omwonenden

Groningen Seaports hecht veel waarde aan een goede communicatie met de omgeving. Er gebeurt veel in beide havens en het is belangrijk om de diverse doelgroepen daarvan op de hoogte te houden. Vooral direct omwonenden zijn een belangrijke doelgroep, want de ontwikkelingen spelen zich immers af in hun ‘achtertuin’. Via informatieavonden in bijvoorbeeld dorpshuizen, nieuwsbrieven in huis-aan-huisbladen en werkbezoeken probeert Groningen Seaports omwonenden zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

Natuurlijk vergeten we ook de andere doelgroepen, waaronder belangengroeperingen, bedrijven, bestuurders, media en ‘het grote publiek’ niet. Ook naar hun communiceren we proactief en daar waar mogelijk persoonlijk. Communicatie is een belangrijk middel om begrip te kweken voor de activiteiten waar Groningen Seaports mee bezig is, maar ook om Groningen Seaports op de kaart te zetten. Want we zijn trots op al deze ontwikkelingen in onze mooie havens!

Verantwoord ondernemen

Eigenlijk nog niet eens zo heel lang geleden gooiden we de afvalresten uit de (chemische) industrie ‘gewoon’ in de Eems. Begrippen als groen, duurzaamheid en milieu kwamen in geen enkel beleidsplan voor en over de volgende generatie werd niet gerept. Hoe anders is dat vandaag de dag. Tegenwoordig ondernemen we aan de boorden van Werelderfgoed Waddenzee verantwoord, want we willen dit prachtige gebied graag beter maken. Bovendien hebben we die achtertuin nodig om een aantrekkelijke regio te zijn voor toekomstig personeel. Daarom gaan we de gele Eems ook weer proberen blauw te maken. Met behulp van speciale programma’s en plannen.

Natuurlijk zijn we er in de eerste plaats om de economische situatie in de havens en het Eemsdeltagebied te ondersteunen en te versterken, maar we zijn ons er van bewust dat we dat doen aan de rand van een kwetsbaar natuurgebied. Die maatschappelijke verantwoordelijkheid is een zeer belangrijk uitgangspunt bij al onze activiteiten en vastgelegd in de missie van Groningen Seaports. Economie en ecologie gaan hier prima samen.

Eemsdelta in het kort

Op 20 autominuten van de stad Groningen
Op 45 autominuten van Groningen Airport Eelde
Op een steenworp afstand van het Waddeneiland Borkum
Zonder files naar je werk
Rustige, maar dynamische leef- en woonomgeving
Ruime woonkavels beschikbaar tegen betaalbare prijzen
Werelderfgoed Waddenzee als ‘achtertuin’

Inloopavonden

Groningen Seaports organiseert met enige regelmaat inloopavonden om de omgeving te informeren over bepaalde onderwerpen die spelen in en rond de Groninger zeehavens, zoals bijvoorbeeld de Heliport Eemshaven. Iedereen kan ‘vrij’ binnenlopen op de locatie waar de bijeenkomst wordt georganiseerd. Tijdens een inloopavond zijn vertegenwoordigers van Groningen Seaports en eventueel van andere instanties (Provincie Groningen, gemeenten, etc.) aanwezig zijn om de informatie toe te lichten en vragen te beantwoorden.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien