Leef- en woonomgeving

Eemsdelta, een regio van rust, ruimte en dynamiek

Noord Nederland kenmerkt zich door rust en ruimte, maar alleen van de wind kun je niet leven. Het landschap is even boeiend als het geluid van de ruisende zee op het wad. De schreeuw van een meeuw, de hoorn van de veerboot, de boer die ploegt, mensen op de dijk, de industrie die enorme potenties heeft, het silhouet van een groot zeeschip. Het is de dagelijkse dynamiek in Noord Nederland aan het Wad. Amper files, ruime huisvesting en betaalbare woningen, dat is ook Noord Nederland. Een plek waar werken, wonen, natuur en recreëren heel dicht bij elkaar staan.

Waddengebied

Onze havens liggen aan de Waddenzee. De Waddenzee en de Waddeneilanden vormen een uniek gebied in de wereld. Nergens anders in Nederland kun je nog zoveel ruimte, duisternis en stilte ervaren. Elke dag ziet het er anders uit. Een prachtig gebied voor mensen die van rust, ruimte en natuur houden. Sinds juni 2009 is de Waddenzee UNESCO werelderfgoed. Daarmee is de Waddenzee gelijkgesteld met beroemde natuurgebieden als Yellowstone in de Verenigde Staten en de Kilimanjaro in Tanzania. Wereldwijd wordt erkend dat de Waddenzee van bijzonder belang is voor onze planeet.

Wonen

De Eemsdelta biedt schitterende woonlocaties. In de Eemsdelta zijn vele woonkavels beschikbaar van verschillende groottes en tegen betaalbare prijzen. De dorpen zijn er nog dorpen, maar grotere plaatsen als Appingedam en Delfzijl bieden ook prima woonplekken met alle benodigde voorzieningen. En woont u liever in de stad, dan ligt Groningen ook op een prima afstand ten opzichte van de havengebieden. Verder ligt in de gemeente Oldambt Blauwestad, een prachtige nieuwe woonplaats in het noorden van Nederland, waar u keus heeft uit kavels in verschillende woongebieden met elk een eigen sfeer en karakter en wordt aan de rand van de stad Groningen een compleet nieuwe wijk ontwikkeld, Meerstad waar je landschappelijk kunt wonen aan de rand van de stad.

Onderwijs

De gemeenten Appingedam, Delfzijl en Eemsmond tellen diverse basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs en mogelijkheden voor volwasseneneducatie. Middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs en universitaire opleidingen zijn op korte afstand te vinden in Appingedam, Delfzijl en Groningen. Tevens beschikt de stad Groningen over een universiteit.

Recreatie en toerisme

In de Eemsmondregio zijn volop recreatiemogelijkheden. Diverse musea, monumentale kerken, molens, inspirerende tuinen, openluchtzwembaden, waterrecreatie, een jachthaven een havenboulevard, campings en diverse sportvoorzieningen en speeltuinen zijn er te vinden. De omgeving met haar karakteristieke dorpjes is ideaal voor wandel- en fietstochten en daarnaast zijn de Groninger maren zeer geschikt voor kanovaarders en pleziervaart. In de zomermaanden wordt er veel gebruik gemaakt van de stranden in Delfzijl, Bierum en Termuntenzijl. Vanuit de Eemshaven organiseert AG Ems boottochten naar de Duitse waddeneilanden Borkum en Helgoland. Ook de culturele stad Groningen is beslist een bezoekje waard, evenals de Zeehondencrèche Pieterburen en het Muzeeaquarium in Delfzijl.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien