Groningen, regio van rust, ruimte en dynamiek

Rust, ruimte en dynamiek

Noord-Nederland kenmerkt zich door rust en ruimte, maar alleen van de wind kun je niet leven. Het landschap is even boeiend als het geluid van de ruisende zee op het Wad. De schreeuw van een meeuw, de hoorn van de veerboot, de boer die ploegt, mensen op de dijk, de industrie die enorme potenties heeft, het silhouet van een groot zeeschip.

Het is de dagelijkse dynamiek in Noord-Nederland aan het Wad. Amper files, ruime huisvesting en betaalbare woningen, dat is ook Noord-Nederland. Een plek waar werken, wonen, natuur en recreëren heel dicht bij elkaar staan.

Wonen

De Eemsdelta biedt schitterende woonlocaties.

In de Eemsdelta zijn vele woonkavels beschikbaar van verschillende groottes en tegen betaalbare prijzen. De dorpen zijn er nog dorpen, maar grotere plaatsen als Appingedam en Delfzijl bieden ook prima woonplekken met alle benodigde voorzieningen. En woont u liever in de stad, dan ligt Groningen ook op een prima afstand ten opzichte van de havengebieden.

Verder ligt in de gemeente Oldambt Blauwestad, een prachtige nieuwe woonplaats in het noorden van Nederland, waar u keus heeft uit kavels in verschillende woongebieden met elk een eigen sfeer en karakter en wordt aan de rand van de stad Groningen een compleet nieuwe wijk ontwikkeld, Meerstad waar je landschappelijk kunt wonen aan de rand van de stad.

Recreatie en toerisme

In de Eemsdeltaregio zijn volop recreatiemogelijkheden.

Diverse musea, monumentale kerken, molens, inspirerende tuinen, openluchtzwembaden, waterrecreatie, een jachthaven met een havenboulevard, campings en diverse sportvoorzieningen en speeltuinen zijn er te vinden. De omgeving met haar karakteristieke dorpjes is ideaal voor wandel- en fietstochten en daarnaast zijn de Groninger maren zeer geschikt voor kanovaarders en pleziervaart.

In de zomermaanden wordt er veel gebruik gemaakt van de stranden in Delfzijl, Bierum en Termunterzijl. Vanuit de Eemshaven organiseert AG Ems boottochten naar de Duitse waddeneilanden Borkum en Helgoland. Ook de culturele stad Groningen is beslist een bezoekje waard, evenals de Zeehondencrèche Pieterburen en het Muzeeaquarium in Delfzijl.