Terugkijken: Nederlands bedrijfsleven kiest voor waterstofeconomie

Terugkijken: Nederlands bedrijfsleven kiest voor waterstofeconomie

Wij kijken terug op een interessante en geslaagde uitzending van Koplopers Nederland Waterstofland afgelopen woensdag 7 april 2021. Een gevarieerde groep bedrijven, waaronder Groningen Seaports, vertelde onder leiding van moderator Harm Edens over hun waterstofplannen en -projecten. Het maakte de ambitie van het bedrijfsleven om van waterstof in Nederland een succes te maken zichtbaar.

Waterstofstudent Sieb Rodenburg crashcourste ons door het thema waterstof heen en professor future energy systems Ad van Wijk presenteerde onze oproep aan de overheid ‘De 10 waterstof-commitments van Nederland’. Aan het eind van de uitzending overhandigden we het waterstof-commitments bidbook van meer dan 80 Nederlandse bedrijven aan Diederik Samsom, kabinetschef van Eurocommissaris Frans Timmermans met de vraag het verder te brengen.

Bidbook Koplopers Nederland Waterstofland
Lees de 10 waterstof-commitments van Nederland
Kijk de uitzending terug

Koplopers Nederland Waterstofland is een initiatief van de 7 bedrijven achter MissieH2: Gasunie, Toyota (Louwman Group), Groningen Seaports, Remeha, Shell, Stedin Groep en Port of Amsterdam.