Organisatieprofiel

Groningen Seaports

Uw nieuwe bedrijfslocatie in Delfzijl of de Eemshaven?

Als commerciële exploitant en beheerder van de haven van Delfzijl en de Eemshaven werkt Groningen Seaports aan uw nieuwe bedrijfsvestiging. Wij leggen de rode loper graag voor u uit en zoeken mee naar wat voor uw bedrijf de beste locatie is. Via weg, spoor, diepzee en binnenwater zijn de havengebieden optimaal en snel bereikbaar. U vindt hier een gevarieerd aanbod aan vestigingslocaties en profiteert van moderne faciliteiten, een strategisch gunstige ligging en een stimulerend vestigingsklimaat.

Bent u actief in de offshore wind business of datacenterbranche, dan is de Eemshaven de plaats waar u het beste tot uw recht komt. Voor chemische bedrijvigheid of circulaire economische activiteiten is Delfzijl de aangewezen locatie. Benieuwd wat de Eemshaven of de haven van Delfzijl u kan bieden? Neem gerust contact op, dan kijken we gezamenlijk naar de mogelijkheden.

Missie

Groningen Seaports creëert op verantwoorde en duurzame wijze clusters en partnerschappen op de proposities ‘circulair’, ‘biobased chemie’ en ‘energie(gerelateerd)’, om daarmee voor (toekomstige) klanten en andere belanghebbenden werkgelegenheid, waarde en leefbaarheid te realiseren binnen haar beheersgebied en in Noord-Nederland.

Takenpakket

Met een enthousiaste club van ruim 100 vaste medewerkers werkt Groningen Seaports aan de economische ontwikkeling van de regio. Groningen Seaports:

  • Onderhoudt ruim 2800 hectare haven- en industrieterrein
  • Werft nieuwe bedrijven om zaken te doen in Delfzijl of de Eemshaven en ondersteunt de al aanwezige ondernemingen
  • Ontwikkelt onder andere infrastructuur en utiliteiten om de omstandigheden voor succes te verbeteren
  • Draagt zorg voor een veilige en vlotte afhandeling van het scheepvaartverkeer

Kantoorgebouw

Het kantoor van Groningen Seaports in Delfzijl is op een unieke plaats gesitueerd.

Het ligt geheel buitendijks en is gebouwd op het haventerrein van de haven van Delfzijl. Op het grensvlak van land en zee markeert het de toegang tot de handelskade van Delfzijl en vormt een baken vanaf de zee. Het deel aan de zeezijde is volledig transparant. Positie en materialisatie verbeelden de verbinding tussen de stad (steenachtige zijde) en de zee (kristallijnglazen zijde). Aan de ene kant kijk je uit over de haven en industrie van Delfzijl met de bijbehorende dynamiek en havenactiviteiten. De andere kant biedt de rust van de Waddenzee met aan de overkant Duitsland en in noordwestelijke richting de Eemshaven.

De imposante gasgestookte energiecentrale van ENGIE, de poederkolencentrale van RWE, de moutfabriek van Holland Malt en de 110 windturbines met een ashoogte van 100 meter of hoger vormen de indrukwekkende skyline. De werknemers van Groningen Seaports werken dus letterlijk tussen de beide havens die het havenbedrijf beheert. Een prachtige plek aan de boorden van de Waddenzee, een plek waar economie en ecologie prima samengaan.