Dataport Eemshaven: Beste locatie voor datacenters in Europa

Dataport Eemshaven

Beste locatie voor datacenters in Europa

Dataport Eemshaven beschikt over alle faciliteiten die datacenters nodig hebben. De beschikbaarheid van energie in de Eemshaven is ongeëvenaard in Europa; het datacenter businesspark kan vanuit de nabije omgeving beschikken over meer dan 8.000 MW, verdeeld over een brede energiemix.

En dan is er hier ook nog eens alle ruimte voorhanden en beschikt de regio over uitstekende verbindingen met internet hubs in Amsterdam, Hamburg en de Deense regio. Google, de grootste zoekmachine ter wereld, breidt zijn toch al grote datacenter in de Eemshaven verder uit. Google Eemshaven is het grootste datacenter van Europa.

Follow the energy and plug into your opportunities in Eemshaven.

GERWIN MENNEGA
business manager datacenters
E-mailadres: g.mennega@groningen-seaports.com
Telefoonnummer: +31 (0)65 555 9044

LinkedIn

Leverings-
zekerheid en goede verbindingen

Dataport Eemshaven biedt een gegarandeerde levering van groene energie, een groot elektrisch vermogen, een aantal grote energiecentrales en meerdere hoogspannings- en middelspanningsstations.

Dataport Eemshaven heeft een aanlandingsstation voor een wereldwijd onderzees glasvezelnetwerk, een dark fiber-verbinding met de Hamburg Internet Exchange, een hub voor breedband-connectiviteit, direct peering en inter-connection. En dan is er ook nog de COBRA-kabel, een interconnector tussen Nederland en Denemarken die het transport van hernieuwbare energie mogelijk maakt en daarmee de energievoorzieningszekerheid vergroot.

Met de trans-Atlantische glasvezelkabel verbindt de Eemshaven het Verenigd Koninkrijk met het Europese vasteland en beschikt het over een directe verbinding met de GN-IX (Groningen Internet Exchange). Deze verbinding kan eenvoudig worden aangesloten op de AMS-IX, de Exchange in Amsterdam, en de DE-CIX in Hamburg.

Follow the energy and plug into your opportunities in Eemshaven.

Energie, klimaat, glasvezel

  • 8.000 MW opgesteld vermogen in Eemshaven
  • Internationale hub voor hernieuwbare energie
  • Groene energiemix uit wind, zon, biomassa en Noorse waterkracht
  • Uitstekende internationale (dark) glasvezelverbindingen
  • Redundante verbinding met AMS-IX
  • Aanlandingsstation voor wereldwijde onderzeese hoogspanningsnetwerk
  • Uitstekend businessklimaat, dichtbij Tech City Groningen
  • Greenfield bedrijfslocaties; ruimte
  • Mild zeeklimaat
DOWNLOAD BROCHURE