Borgbrug Groningen over Eemskanaal aangevaren

Borgbrug Groningen over Eemskanaal aangevaren

Borgbrug Groningen over Eemskanaal aangevaren

Op woensdag 5 november om 22:15 uur is een binnenvaartschip tegen de Borgbrug over het Eemskanaal in de stad Groningen gevaren. Hierdoor is het scheepvaartverkeer op de hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl gestremd. Ook het wegverkeer over de Borgstraat is gestremd en wordt reeds omgeleid middels gele borden.
Rijkswaterstaat streeft ernaar om de scheepvaart komend weekend weer doorgang te kunnen geven. Hiervoor moet mogelijk het beweegbare deel in de brug gedemonteerd worden. Door de aanvaring is het beweegbare deel van de brug ca. 20 centimeter omhoog gekomen en is ontzet. Om 7:30 uur wordt bij daglicht de schade verder geïnventariseerd.

Indien het beweegbare deel van de brug er volledig uit moet, geldt er voor het wegverkeer een langere stremming. Rijkswaterstaat treft indien nodig een voorziening voor fietsers en voetgangers.

‘Het betreft hier een regulier binnenvaartschip, klasse IV, die makkelijk door de geopende brug past. Deze brug wordt doordeweeks 24 uur per dag bediend. Voor zover wij weten er is er geen opening aangevraagd. De KLPD doet onderzoek naar de oorzaak.’ zegt Agnes Bernhardt, districtshoofd Rijkswaterstaat Noord Nederland.