BOW Terminal tekent koopovereenkomst Eemshaven!

BOW Terminal tekent koopovereenkomst Eemshaven!

Vanmiddag heeft BOW Terminal met Groningen Seaports de koopovereenkomst voor de aankoop van in totaal 22 ha grond in het oostelijk gedeelte van de Eemshaven getekend. Op deze locatie zal BOW Terminal zich met name richten op heavy lift, decommissioning, oil & gas en offshore wind.

De nieuwe terminal zal direct gelegen zijn langs een in totaal 525 meter lange kade in de Wilhelminahaven. BOW Terminal zal het voorkeursrecht hebben op 220 meter kade, die specifiek voor o.a. offshore wind onderdelen opgewaardeerd wordt tot een sterkte van 10 ton/m2. Het havenbekken Wilhelminahaven heeft een aanzienlijke diepte van 16 meter en is daarom geschikt voor diepzeevaartuigen. “BOW Terminal Eemshaven zal haar klanten voorzien van een team van lokale experts in het veld”, zegt directeur Ludolf Reijntjes, wat betekent dat er kansen zijn voor lokale bedrijven en bewoners.

Groningen Seaports is erg verheugd met de komst van BOW Terminal naar de Eemshaven. Directeur Cas König: “De Eemshaven heeft de laatste jaren een sterke positie in de offshore wind industrie opgebouwd en zal deze met de investering van BOW verder verstevigen”.

De ondertekening vond plaats op de Offshore Energy Exhibition & Conference in Amsterdam, waar zowel BOW Terminal als Groningen Seaports met een stand aanwezig is.

De nieuwe locatie van BOW Terminal in de Eemshaven is een feit! Daar wordt in de stand van BOW Terminal tijdens de Offshore Energy Exhibition & Conference een toost op uitgebracht.