Cruiseschip Seabourn Sojourn doet haven Delfzijl aan

Cruiseschip Seabourn Sojourn doet haven Delfzijl aan

Op woensdag 23 mei 2012 zal het cruiseschip Seabourn Sojourn de haven van Delfzijl aandoen. Het 450 tellende passagiersschip zal van 07.00 tot 17.00 uur in de haven van Delfzijl blijven liggen. Het is voor de eerste maal dat een zeegaand cruiseschip met  passagiers de haven van Delfzijl aandoet.

De Seabourn Sojourn is ca. 200 meter lang en 26 meter breed en behoort tot een van de meest luxueuze cruiseshepen in de categorie 6 sterren. De rederij heet “The Yachts of Seabourn”.  S5 Agency World te Amsterdam treedt op als hoofdagent en Amasus Shipping te Delfzijl fungeert als sub-agent voor dit cruiseschip. Met name dankzij de inspanning van Amasus Shipping is het gelukt om deze unieke maritieme mijlpaal voor de haven van Delfzijl te bereiken. Reizigers die geïnteresseerd zijn in een cruisetocht kunnen boeken via het reisburo of via de website www.seabourn.com/luxury-cruise-destinations of www.cruisewinkel.nl.

Passagiers krijgen eenmaal aangekomen in Delfzijl een uitgebreid programma in de regio voorgeschoteld bestaande uit verschillende mogelijkheden om met de bus de provincie te bekijken. Na Delfzijl zet het cruiseschip koers richting Hamburg (Duitsland). De totale cruise is een tocht die in Rome is gestart en eindigt in Hamburg. De rederij heeft al aangegeven volgend jaar opnieuw de haven van Delfzijl aan te willen doen.