Dow Delfzijl viert 40 jaar MDI-productie en doneert 35.000 euro aan Seaports Xperience Center

Dow Delfzijl viert 40 jaar MDI-productie en doneert 35.000 euro aan Seaports Xperience Center

Dow Benelux heeft recentelijk haar 40 jaar MDI-productie in Delfzijl. Met een jaarlijkse productie van 180.000 MT behoort de MDI-destillatie in Delfzijl tot de grootste ter wereld, met een belangrijke economische impact.

MDI staat voor Methyleen Difenyl di-Isocyanaat. In combinatie met polyol (geproduceerd door Dow Terneuzen) wordt het gevormd tot polyurethaan wat vele toepassingen kent. In de vorm van zachte schuimen vooral in matrassen, de meubelindustrie en in isolatiematerialen. In de meer harde vorm in koelkasten, dashboards, gsm’s en vele andere artikelen.

In de 40 jaar van haar bestaan heeft de MDI-fabriek zich ontwikkeld tot de meest competitieve in de markt. “We zijn in de loop der jaren met de helft van de mensen gaan werken. Daarnaast onderscheiden we ons door betrouwbaar en veilig opereren: in alle jaren hebben we nooit een ongeval van betekenis gehad”, aldus Joop de Guytenaer, vestigingsdirecteur van Dow Delfzijl.

Toekomst Chemie
Tijdens het mini-symposium ter gelegeheid van het jubileum vroeg Peter Holicki, Global Vice Presiden EMEA en Ethyleen operaties, aandacht voor de moeilijke positie van de industrie in West-Europa. “De chemie is onmisbaar voor innovatieve oplossingen voor de toekomst en voor een gezonde arbeidsmarkt. Het is daarom van groot belang dat overheid en bedrijven samen werken aan het competitief houden van de industrie in ederland. Daarvoor moeten we samen balans zoeken in wet- en regelgeving – niet doorschieten – en in oplossingen voor onze toekomstige energievoorziening”.

Donatie aan Seaports Xperience Center voor Jeugd en techniek
Als impuls voor de ontwikkeling van die toekomst in Noord Oost Groningen en als dank voor de jarenlange steun uit de omgeving, schonk Dow 35.000 euro aan het Seaport Xperience Center. Met dit bedrag zal dit centrum een interactieve Chemie Xhibition ontwikkelen, waarmee nog meer jongeren voor techniek kunnen worden gewonnen.