Eerste nieuwe ovens in bedrijf bij Aldel

Eerste nieuwe ovens in bedrijf bij Aldel

Investeringen zorgen voor ruim 80 nieuwe arbeidsplaatsen

Deze week zijn de eerste 5 nieuwe elektrolyse-ovens in bedrijf genomen bij Aldel. Deze ovens vormen het begin van een investeringsprogramma van in totaal 30 miljoen Euro dat dit jaar bij Aldel wordt uitgevoerd. In totaal worden hiervoor 230 nieuwe ovens gebouwd en daarnaast zullen een groot aantal andere investeringen worden doorgevoerd in het hele bedrijf.

Als gevolg van die investeringen zoekt Aldel ruim 80 nieuwe medewerkers, met name voor productie en technische functies. Daarnaast wordt versterking gezocht voor de commerciële en IT functies.

Aluminium Delfzijl Coöperatie (Aldel) is een bedrijf dat op basis van aluinaarde primair aluminium produceert en levert aan haar klanten in de vorm van walsblokken en perspalen. Op dit moment heeft Aldel 175 mensen in dienst.

Op de foto de eerste nieuwe oven, gebouwd in samenwerking met o.a. de firma’s ERS, PMF, Multiservice en Industrie Service. Deze ovens zijn afgedekt met nieuwe aluminium deksels, geleverd door Beha. De medewerkers op de foto zijn gekleed in de nieuwe veiligheidskleding die is geleverd door de firma Werkfactor.