Evonik neemt PeroxyChem in Delfzijl over

Evonik neemt PeroxyChem in Delfzijl over

Evonik neemt PeroxyChem in Delfzijl over

Het Duitse chemieconcern Evonik neemt waterstofperoxideproducent PeroxyChem Netherlands BV in Delfzijl over. Met de overname breidt Evonik, één van ‘s werelds marktleiders in de speciaalchemie, zijn Europese productiecapaciteit voor waterstofperoxide fors uit.

De waterstofperoxide van Evonik wordt onder meer gebruikt als milieuvriendelijk bleek- en oxidatiemiddel. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om papier te bleken en ook in de cosmetica- en de textielwereld en in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie wordt de stof veelvuldig toegepast. Daarnaast is het geschikt om afvalwater en -gassen mee te ontgiften.

Momenteel heeft Evonik drie productielocaties voor waterstofperoxide in Europa, in België, Duitsland en Zwitserland. De fabriek van PeroxyChem in Delfzijl wordt daar nu aan toegevoegd. Het Duitse bedrijf is actief in meer dan honderd landen wereldwijd en in 2013 realiseerden de 33.000 werknemers van Evonik gezamenlijk een omzet van 12,9 miljard euro.

Bij PeroxyChem in Delfzijl werken 47 mensen. Zij zullen allemaal, samen met de klantenportefeuille, worden overgenomen door Evonik.

Het wachten is momenteel nog op akkoord van de mededingingsautoriteiten, maar Evonik verwacht de deal in het laatste kwart van 2015 definitief te kunnen afronden.

(Bron: persbericht Evonik)