Google breidt opnieuw uit in de Eemshaven

Google breidt opnieuw uit in de Eemshaven

default

Met een investering van € 500 miljoen euro breidt Google haar datacenter opnieuw uit in de Eemshaven. De aankondiging komt op het moment dat de heipalen voor de tweede fase de grond in worden gestampt. Google doet deze investering in de infrastructuur om de sterke en groeiende vraag naar haar diensten zoals Search en YouTube te ondersteunen. Daarnaast heeft Google in Eemshaven een Google Cloud-regio, waarmee klanten en gebruikers in Nederland en de omliggende gebieden dicht bij huis gebruik kunnen maken van Google Cloud diensten. Tijdens de bouwfase zullen gemiddeld 1000 mensen werkzaam zijn op de locatie. Naar verwachting wordt de nieuwe groeiontwikkeling in 2020 afgerond en dan zullen er rond 350 mensen werkzaam zijn.

CEO Groningen Seaports Cas König is erg verheugd over de tweede uitbreiding van Google in de Eemshaven. “Door de nieuwe investering van Google in onze regio wordt de Eemshaven nog nadrukkelijker internationaal op de kaart gezet als locatie voor datacenters. In de Eemshaven zijn alle voorzieningen op het gebied van ruimte, groene stroom en glasvezel voor handen. De totale investering van 2 miljard van Google in Eemshaven levert honderden banen op voor verschillende opleidingsniveaus, een prachtige aanvulling voor ons gebied.”

Google’s datacenters behoren tot de meest efficiënte datacenters ter wereld en gebruiken gemiddeld 50% minder energie dan een gewoon datacenter. Het datacenter in de Eemshaven was het eerste datacenter van Google dat vanaf dag 1 volledig draaide op groene stroom, onder andere geleverd door het windpark en zonnepark van Eneco. Google is al meer dan 10 jaar CO2-neutraal en sinds 2017 wordt het energieverbruik gecompenseerd met 100% hernieuwbare energie voor alle activiteiten.

Het datacenter van Google in de Eemshaven