Groningen Seaporter als mountainbiker grensverleggend onderweg in Australië

Groningen Seaporter als mountainbiker grensverleggend onderweg in Australië

Internationale monsterfietstocht ‘Crocodile Trophy’ in Australië

Willem Dijk, in het dagelijks leven scheepvaart verkeersleider bij Groningen Seaports, gaat van 16 tot 23 september a.s. ‘de uitdaging van zijn leven aan’. Ditmaal per fiets en wel per mountainbike. In deze periode legt hij  honderden kilometers af onder extreme omstandigheden in het bergachtig gebied van Australië. Een monstertocht met deelnemers uit 25 verschillende landen verdeeld over de wereld.

De Crocodile Trophy is een meerdaagse wedstrijd voor mountainbikers in Australië, ditmaal van Cairns naar Port Douglas. Ze wordt betwist in de hitte en het ruige terrein van de Australische outback aan de noordzijde van Australië. Deze Trophy wordt beschouwd als een van de meest veeleisende meerdaagse MTB-wedstrijden. De wedstrijd vindt jaarlijks plaats in september of oktober. De totale afstand dit jaar is 700 km, met 12000 hoogtemeters, afgelegd in 8 etappes. Na elke etappe moeten de deelnemers kamperen en overnachten in tentjes.

Willem Dijk geboren en getogen in Usquert, nu wonend in Appingedam, en werkzaam bij Groningen Seaports als scheepvaartverkeersleider, heeft al meerdere sportieve uitdagingen op zijn naam staan. Onder het motto ‘grensverleggend en uitdagend’ heeft hij succesvol deelgenomen aan meerdere (internationale) fietsevenementen zoals Alpe d’Huez, La Marmotte, de Dolomieten marathon, Dutchextreme en de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Recentelijk is hij 60 jaar geworden. Tijd dus voor een nieuwe uitdaging …

Willem Dijk in training voor de monsterfietstocht Crocodile Trophy in Australië