Kick-off meeting Raad van Advies MOI Offshore Energy Community

Kick-off meeting Raad van Advies MOI Offshore Energy Community

Vanmiddag vond de kick-off meeting van de Raad van Advies van de MOI Offshore Energy Community in Eemshaven plaats. De raad van advies, bestaande uit Cas König (Groningen Seaports), Ton Schroor (VNO NCW – MKB Noord), Eddie Doornbos (NNOW), Koen Atema (Launch Café en G-Force) en Martin Weissmann (Offshore Innovators) werden door initiators van de startup incubator in Eemshaven, Dirk Jan Hummel (NNOW/TCNN) en Heleen van Wijk (Groningen Seaports) officieel aan de bestuursleden van de stichting MOI Offshore Energy voorgesteld.

Het bestuur, bestaande uit voorzitter Sander van Helvoort (Peterson), secretaris Ilona van der Velde (IG Advies) en penningmeester Joost Crommentuijn (CIV Offshore) geeft inmiddels sturing aan een community van zes gevestigde ondernemers.

MOI Offshore Energy Community

De MOI Communities zijn ontstaan als initiatief van de Economic Board Groningen, vanwaaruit Emme Groot en Michelle Moret vanmiddag in Eemshaven aanwezig waren. Het doel van de communities is het creëren van broedplaatsen voor innovatieve en inspirerende bedrijvigheid in de regio. Er zijn inmiddels vier MOI Communities actief: MOI Eemsdelta, MOI Bedum, MOI Winsum en MOI Offshore Energy.

Groningen Seaports verhuurt een deel van het kantorengebouw Nijlicht in de Eemshaven aan de MOI Offshore Energy Community. Het havenbedrijf stimuleert hiermee innovatie in het offshore windcluster in de Eemshaven.

Verzamelgebouw Nijlicht

Start-ups en scale-ups die geïnteresseerd zijn kunnen onder andere rekenen op goedkope en kwalitatief goede huisvesting in Nijlicht, Eemshaven. Daarnaast biedt deelname vooral veel voordelen op het gebied van toegang tot de juiste personen in de wind gerelateerde bedrijvigheid in de Eemshaven en andere windenergie gerelateerde netwerken. Bovendien kunnen de deelnemers gebruik maken van verschillende cursusprogramma’s en trainingen. Meer informatie over vestigen in Nijlicht? Kijk dan op www.moi-offshore-energy.com of neem contact op met Dirk Jan Hummel (djhummel@nnow.nl) of Heleen van Wijk (h.vanwijk@groningen-seaports.com).