Langjarig leveringscontract brandstof voor Heliport Eemshaven

Langjarig leveringscontract brandstof voor Heliport Eemshaven

Shell Aviation levert JET-A1 brandstof aan exploitant EMS Maritime Offshore

EMS Maritime Offshore (EMO), de exploitant van Heliport Eemshaven, heeft een langjarig contract getekend met Shell Aviation voor de toekomstige levering van JET-A1 brandstof voor helikopters. Daarmee is opnieuw een belangrijke mijlpaal behaald voor Heliport Eemshaven.

De eerste levering brandstof vindt al op korte termijn plaats. Heliport Eemshaven zal binnen enkele weken volledig operationeel zijn en erkend zijn als internationale luchthaven. De eerste commerciële helikoptervluchten hebben inmiddels plaatsgevonden.

“Met Shell Aviation hebben we een sterke partner aan onze zijde die ons zal voorzien van de hoogste kwaliteit brandstof en zorgt voor leveringszekerheid in de toekomst”, aldus Marcel Diekmann, van EMS Maritime Offshore.

“Wij geloven in het succes van Heliport Eemshaven op de lange termijn en de ontwikkelingsmogelijkheden. We kijken ernaar uit om deze weg gezamenlijk met EMS Maritime Offshore in te slaan voor de komende jaren”, zegt Yannick Leushuis, Algemene Luchtvaart Sales Manager West-Europa bij Shell Aviation.

Heliport Eemshaven

De officiële opening van Heliport Eemshaven vond plaats op vrijdag 13 september 2019 door minister Wiebes van Economische Zaken. Met de ingebruikname van de heliport is de sterke positie van de Eemshaven in de offshore windsector verder verstevigd. Heliport Eemshaven is primair gericht op het faciliteren van helikoptervluchten voor de offshore windindustrie, maar kan eveneens gebruikt worden voor ambulance- en traumavluchten en bijvoorbeeld voor beloodsing van schepen. De vluchten worden alleen bij daglicht uitgevoerd met gemiddeld 15 vluchten per dag. Voor de windparken Gemini, Veja Mate, Merkur Offshore en Deutsche Bucht (in totaal 316 turbines) is de Eemshaven al de onderhoudsbasis. Vanwege de ligging, de gehele aanwezige supply chain, de potentie van nog veel meer geplande windturbines op de Noordzee en de aanwezigheid van deze start- en landingsplaats voor helikopters is de Eemshaven zeer aantrekkelijk als servicehaven voor de offshore windparken.

Heliport Eemshaven, waarvoor EMS Maritime Offshore een contract ondertekend heeft met Shell Aviation voor de levering van JET-A1 brandstof