Nieuwe watertaxi tussen Eemshaven en Borkum

Nieuwe watertaxi tussen Eemshaven en Borkum

Nieuwe watertaxi tussen Eemshaven en Borkum

Vanaf 29 april 2016 breidt de Aktien-Gesellschaft “Ems” haar productaanbod uit met een watertaxi die de Eemshaven en Borkum als standplaats heeft. De MS “Ems Server” is vooral gericht op diensten aan het begin en einde van de dag op vrijdag, zondag en maandag. “We gaan ervan uit, dat we met dit aanbod met name ambachtslieden en mensen die voor hun werk moeten reizen van dienst zijn, evenals toeristen die hun bezoek tijdens het weekeinde niet anders kunnen plannen”, vertelt AG “EMS” veerdienstleider Hans-Jörg Oltmanns.

Met een vermogen van 940 pk, goed voor een maximumsnelheid van 18 knopen, biedt de MS “Ems Server” plaats aan 12 passagiers die aan een tafel kunnen plaatsnemen. De vaartijd van een traject bedraagt zo’n 45 tot 50 minuten. Het 22,7 meter lange schip werd in 1993 gebouwd en werd eerder gebruikt als Nederlandse loodsboot op de Buiten Eems. Daar heeft de boot bewezen ook bij minder vriendelijke weersomstandigheden zeewaardig te zijn. Voor de gasten is er koffie en water aan boord.

De vaste vertrektijden zijn op vrijdag en zondag om 19.00 uur vanuit de Eemshaven en om 20.00 uur vanaf de haven van Borkum terug naar Nederland. Op maandagmorgen vertrekt de boot om 6.00 uur vanuit de Eemshaven naar Borkum, om 7.00 uur is in Borkum weer de afvaart. In de Eemshaven vertrekt de boot vanaf de zwemsteiger van de Borkumlijn-terminal en de aankomst is in de veerhaven van de Borkumer Kleinbahn resp. vice versa. De lijnvaarten kunnen 24 uur per dag online worden geboekt via www.ag-ems.de/buchung of via de bekende telefoonnummers van de rederij. Een ticket van haven tot haven kost € 40,00 per persoon all-in.

Bij de avondvaarten is er een aansluiting mogelijk op de vaste lijnbus van de Borkumer Kleinbahn. De benodigde kaartjes zijn in de bus verkrijgbaar. Voor de ochtendverbinding op maandag wordt aangeraden gebruik te maken van een taxi.

Om een vlotte gang van zaken te garanderen, wordt verzocht twee uur vooraf te reserveren. In de Eemshaven kan op het terrein van AG “EMS” Nederland Borkumlijn tegen betaling worden geparkeerd.

MS “Ems Server” kan ook exclusief door personen of groepen worden afgehuurd. Hiervoor komt binnenkort nog een apart servicenummer beschikbaar dat 24 uur per dag bereikbaar is. In dat geval kan naar wens van de vaste route van en naar de Eemshaven worden afgeweken en behoren ook Knock of de buitenhaven van Emden tot de mogelijke bestemmingen.

Het nieuwe pakket is vooralsnog tot eind oktober 2016 beschikbaar. “We willen dan bekijken hoe alles is verlopen en ons aanbod evalueren“ vertelt veerdienstleider Hans-Jörg Oltmanns.

De nieuwe watertaxi MS 'Ems Server' die tussen de Eemshaven en Borkum gaat varen

De nieuwe watertaxi MS ‘Ems Server’ die tussen de Eemshaven en Borkum gaat varen