Onderhoudswerkzaamheden Weiwerderbrug van start

Onderhoudswerkzaamheden Weiwerderbrug van start

De voorbereidende werkzaamheden aan de Weiwerderbrug over het Oosterhornkanaal in Delfzijl zijn deze maand begonnen. De werkzaamheden duren naar verwachting tot uiterlijk vrijdag 11 juni.

De Weiwerderbrug krijgt een onderhoudsbeurt, waarbij de zogenaamde opleggingen van de brug worden vervangen. De oplegging is een onderdeel van de brugconstructie die bewegingen van het wegdek opvangt. De doorgaande weg (provinciale weg N991) blijft tijdens de werkzaamheden begaanbaar. Het verkeer moet rekening houden met enige hinder. De snelheid voor het verkeer wordt op de brug verlaagd en als dit nodig is om veilig te kunnen werken zet de provincie tijdens de werkzaamheden af en toe één rijbaan af.

Soms is het nodig om de brug volledig te stremmen. Op die momenten wordt het verkeer omgeleid via Oosterwierum – Oosterhorn. Een volledige stremming van de brug komt slechts op enkele momenten voor, op rustige momenten zoals het weekend, in de avonduren of tijdens feestdagen. De eerste gehele stremming is gepland op woensdagavond 7 april vanaf 19.00 uur.