Ruim 150 vrijwilligers maken haven van Delfzijl schoon

Ruim 150 vrijwilligers maken haven van Delfzijl schoon

Zaterdag 16 september hielpen ruim 150 vrijwilligers mee bij het schoonmaken van de haven van Delfzijl tijdens de jaarlijkse World Cleanup Day van Groningen Seaports. Op deze World Cleanup Day worden over de hele wereld talloze initiatieven georganiseerd om afval en plastic op te ruimen. In samenwerking met The Northern Netherlands Plastic Foundation zijn groepen op pad gegaan naar hun opruimlocaties in de haven. Onder prachtige weersomstandigheden is er in totaal circa 220 kilo afval opgehaald. Opvallend was het grote aantal sigarettenpeuken op het strand van Delfzijl.

Vrijwilligers op zoek naar afval op het strand van Delfzijl (Foto Groningen Seaports – Anjelica Cenia)

Groningen Seaports zet zich graag in voor een schoner milieu en een duurzame, circulaire wereld. Cas König, ceo van Groningen Seaports: “Onze deelname aan de World Cleanup Day is daar een mooi voorbeeld van. Niet alleen voor een stukje bewustwording rondom zwerfafval, maar je draagt ook daadwerkelijk bij aan een schonere wereld. Bovendien is het gewoon leuk om samen met een groep enthousiaste mensen de handen uit de mouwen te steken om ons gebied van rommel te ontdoen. Je ziet direct resultaat en het is ook nog eens goed voor de saamhorigheid.” Groningen Seaports is zich bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid door de ligging van de haven van Delfzijl, aan de Waddenzee. Het is daarom een uiterst belangrijk uitgangspunt bij de activiteiten van de organisatie.

Cas König en Ben Visser trapten de dag af op de parkeerplaats van het kantoorpand van Groningen Seaports in Delfzijl. Vervolgens splitsten groepen zich op om elk naar een opruimlocatie in de haven te vertrekken. Verder was Nico met z’n #kliko aanwezig om de vrijwilligers al goochelend met de rommel uit zijn kliko te vermaken. Na afloop werd het opgehaalde afval meegenomen door maritieme milieudienstverlener Bek & Verburg.

Ceo Cas König van Groningen Seaports opende samen met burgemeester Ben Visser van de gemeente Eemsdelta de World Cleanup Day in Delfzijl (Foto Groningen Seaports – Anjelica Cenia)