Veiligheidsprogramma Oosterhorn organiseert 6 juni mini-symposium

Veiligheidsprogramma Oosterhorn organiseert 6 juni mini-symposium

Vindt u veiligheid op industriegebied Oosterhorn een belangrijk thema? Wilt u hieraan uw steentje bijdragen? Dan zien wij u graag tijdens het mini-symposium van het programma Veiligheid Oosterhorn op 6 juni 2019, bij het MuzeeAquarium in Delfzijl. Het veiligheidsprogramma bestaat bijna vijf jaar en daarom blikken we graag terug én vooruit. Is de samenwerking op veiligheid nou echt verbeterd en zo ja, hoe dan? Maakt de manier waarop we op de Oosterhorn omgaan met veiligheid het gebied aantrekkelijker voor investeerders of onderscheiden we ons nog niet genoeg? Vinden we economie nog belangrijker dan veiligheid? We kijken in de spiegel en we gaan ook verder kijken dan onze neus lang is.

Het mini-symposium

U wordt op de hoogte gebracht van de stand van zaken van projecten en bijvangst door de samenwerking in het programma. Een spreker van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat neemt u mee in de wereld van Safety Delta Nederland in relatie tot chemiecluster Oosterhorn. Ook is Alan Dirks, van havenbedrijf Rotterdam, aanwezig. Hij deelt zijn ervaringen met u over de samenhang tussen veiligheid en economische gebiedsontwikkeling. Daarnaast geven Gerard Beukema (burgemeester Delfzijl), Johan Visser (Nouryon) en Frans Alting (SBE) acte de présence. Zij zullen samen met u meedenken over wat voor doelen het programma Veiligheid Oosterhorn zich kan stellen en wat daar voor nodig is, wat de mogelijkheden zijn en waar we als programma naar toe gaan. We zijn benieuwd naar welke suggesties u heeft en zien daarom ook uit naar uw komst.

U kunt zich aanmelden via de volgende link: http://statement.events/open/veiligheid-oosterhorn-mini-symposium-6-juni-open-inschrijving . Hier vindt u ook het (voorlopige) programma.

Partners

Veiligheidsprogramma Oosterhorn bestaat uit zes partners, te weten: de provincie Groningen, de gemeente Delfzijl, Veiligheidsregio Groningen, Groningen Seaports, Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta en het Chemie Park Delfzijl.

Industriegebied Oosterhorn in Delfzijl