Woensdagmiddag 20 juni koninklijk bezoek in de Eemshaven!

Woensdagmiddag 20 juni koninklijk bezoek in de Eemshaven!

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 20 juni 2018 de nieuwe spoorlijn tussen Roodeschool en Eemshaven. De opening vindt plaatst bij het nieuwe treinstation in de nabijheid van de Borkumlijn bij AG Ems in de Eemshaven. Het officiële programma start omstreeks 14.30 uur met de aankomst van Koning Willem Alexander in Roodeschool, waarna het gezelschap de trein neemt naar station Eemshaven. De officiële opening vindt dan rond 15.00 uur plaats bij station Eemshaven. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij station Eemshaven.

Rondom deze officiële openingshandeling is er bij de terminal van de Borkumlijn (AG Ems) een feestelijk programma tussen 13.00 en ca. 17.00 uur. Tijdens dit programma zijn er verschillende activiteiten op het terrein van AG Ems.

Beperkte bereikbaarheid!
In verband met de komst van de koning is het 20 juni niet mogelijk om tussen 14.00 en 15.30 uur per trein naar de Eemshaven te reizen. En in verband met veiligheidseisen is de weg naar station Eemshaven en de Borkumlijn (de Borkumkade) tussen 14.00 en 15.30 uur afgezet. Wanneer u wel met de auto wilt komen kunt u parkeren op het parkeerterrein vlakbij het Zeemanshuis in de Eemshaven en overstappen op de speciale pendelbus die u naar de terminal van AG Ems brengt. Dit is met borden aangegeven. Deze bus rijdt ’s middags tussen 13.00 en 17.00 uur.
Na de opening van de spoorlijn stapt Koning Willem-Alexander in de Eemshaven aan boord van het energiezuinige woon- en zeilschip Ecolution. Tijdens de vaartocht wordt de Koning geïnformeerd over de ontwikkeling van de Eemshaven en de digitalisering en vergroening van de chemische industrie.

De veerterminal van AG Ems met op de voorgrond het nieuwe station (lichtgrijze streep), dat Koning Willem-Alexander woensdagmiddag 20 juni opent