World Cleanup Day op zaterdag 16 september

World Cleanup Day op zaterdag 16 september

Op zaterdag 16 september doet Groningen Seaports voor de vierde keer mee aan de World Cleanup Day. Op deze dag worden over de hele wereld initiatieven georganiseerd om plastics en ander zwerfafval van straat te krijgen. In samenwerking met The Northern Netherlands Plastic Foundation (NNPF) gaat er wederom geprobeerd worden om het havengebied van Delfzijl te ontdoen van afval en plastics. Vorig jaar droeg een recordaantal van 150 deelnemers hier aan bij.

De opening van de World Cleanup Day vindt plaats op de parkeerplaats bij het kantoorpand van Groningen Seaports in Delfzijl, aan de Handelskade Oost 1. Om 10.00 uur trappen Groningen Seaports’ CEO Cas König en de burgemeester van de gemeente Eemsdelta, Ben Visser, deze dag af. Hierna vertrekken verschillende groepen naar de opruimlocaties. Het verzamelde afval zal na afloop worden opgehaald door de maritieme milieudienstverlener Bek & Verburg. Gedurende de dag zijn er tevens twee optredens van Nico de Kliko.

Vrijwilligers die willen helpen met opruimen tijdens de World Cleanup Day van Groningen Seaports, kunnen zich aanmelden via info@groningen-seaports.com.