Zaterdag 2 juni grote brandweeroefening in Farmsumerhaven Delfzijl

Zaterdag 2 juni grote brandweeroefening in Farmsumerhaven Delfzijl

Op zaterdag 2 juni organiseert de brandweer een grootschalige oefening in de haven van Delfzijl. Met meerdere dompelpompen en twee schuimblusvoertuigen gaan zij de bluswatercapaciteit testen. Publiek is welkom tijdens de oefening.

Bluswater
Het belangrijkste doel is het oefenen met het oppompen en verplaatsen van grote hoeveelheden bluswater met het gebruik van dompelpompen en waterkanonnen. Dit is de eerste keer in de regio dat zij dit op zo’n grote schaal oefenen. Ook zet de brandweer twee schuimblusvoertuigen in om te oefenen met brandbestrijding van industriële branden. Tijdens de oefening wordt het schuim gesimuleerd, er komt geen schuim in de haven terecht. Groningen Seaports faciliteert de oefening.

Brandweercolonne
Ook de politie werkt mee aan de oefening. Er wordt namelijk geoefend in het rijden in colonne. De oefening start om 08.30 uur bij Hotel Van der Valk in Zuidbroek. Via de N33 wordt de voertuigencolonne onder begeleiding van de politie naar Delfzijl vervoerd. Het is meer dan tien jaar geleden dat er voor het laatst zo’n grote verplaatsing is geoefend. De hele dag zijn er activiteiten in de haven. De oefening is opgedeeld in verschillende testonderdelen, deze zijn om 10.00 uur en 11.30 uur.

Kom je kijken?
De directe wegen om de Farmsumerhaven worden afgezet. De voertuigen die ingezet worden hebben veel ruimte nodig voor hun waterslangen. Voor liefhebbers is het daarom mogelijk om van een afstandje te komen kijken.

De Farmsumerhaven (oranje pijl) in het haven- en industriegebied van Delfzijl