Aanzienlijke uitbreiding bio-stoomleiding

Aanzienlijke uitbreiding bio-stoomleiding

De stoomleiding tussen Eneco Bio Golden Raand en AkzoNobel die in februari 2017 officieel in gebruik genomen is, wordt nu al weer uitgebreid met een lengte van ca. 800m. Via deze uitbreiding gaat EEW de extra stoom, die zij gaat produceren, leveren aan AkzoNobel op het Chemie Park Delfzijl. De voorbereidingen voor deze uitbreiding van het stoomnet zijn inmiddels afgerond en vanaf eind maart kan de aanleg starten. Op dit moment vindt de aanbesteding plaats.

Als alles volgens planning loopt, zal deze uitbreiding in oktober 2018 gereed zijn. Dan worden de installaties van EEW en AkzoNobel aangesloten, zodat deze uitbreiding vanaf december 2018 in gebruik genomen wordt.

Aanvullende leiding
Het gaat hier heel specifiek om een nieuw, aanvullend stuk leiding tussen Eneco Bio Golden Raand en EEW. Het bestaande traject, dat 2.400 meter lang is, loopt van Eneco naar AkzoNobel.

Overzicht van het industriegebied in Delfzijl. De rode lijn geeft het traject weer van de nieuwe stoomleidingtussen EEW en Eneco. De oranje lijn is de bestaande stoomleiding tussen Eneco en AkzoNobel.

====================

KORT UTILITEITEN NIEUWS

Uitbreiding industriewaterleiding Oosterhorn
De industriewaterleiding tussen AkzoNobel en Evonik is uitgebreid met ca. 3.200m om zo ook bedrijven aan de oostzijde van het industriegebied Oosterhorn te kunnen voorzien van industriewater. Naar verwachting sluit Zeolyst eind maart aan op deze uitbreiding van dit industriewaternet. Het industriewater komt vrij bij AkzoNobel en het gebruik door andere bedrijven van dit water zorgt er voor dat deze andere bedrijven minder drinkwater hoeven te gebruiken in hun proces.

Unieke hightech drone inspectie stoomleiding
De afgelopen periode inspecteerden ENGIE, Eyefly en Vliegend.nl de stoomleiding van Groningen Seaports tussen Eneco Bio Golden Raand en AkzoNobel in Delfzijl. Zij deden dit met behulp van een hightech drone, uitgerust met een 100 megapixel- én infraroodcamera. Wil je weten hoe dit in zijn werk is gegaan? Neem dan een kijkje achter de schermen:
https://www.groningen-seaports.com/havens-in-beeld/ (bovenste video).
====================