Aquariumattractie Wad&Zoo naar Eemshaven

Aquariumattractie Wad&Zoo naar Eemshaven

Aquariumattractie Wad&Zoo naar Eemshaven

Eemshaven – en heel specifiek de locatie van AG Ems – is in beeld voor de vestiging van de aquariumattractie Wad&Zoo. De plannen passen geheel in de koers die binnen de gemeente Eemsmond is ingezet op het gebied van industrieel toerisme. In de komende periode vindt overleg met alle betrokken stakeholders plaats en de komende maanden wordt de business case verder uitgewerkt.

In de afgelopen periode is het even stil geweest rondom Wad&Zoo. Maar achter de schermen is er hard en vol energie gewerkt aan nieuwe mogelijkheden. Nadat vestiging in Delfzijl niet haalbaar was gebleken, is de blik verlegd naar het Eemshavengebied.

Industrieel toerisme

Een nieuw, jong gebied, volop in ontwikkeling en vol bedrijvigheid. Een gebied dat nieuwsgierig maakt om er eens een kijkje te gaan nemen. Wat gebeurt er nu eigenlijk precies. Hoe groot is een dergelijke windmolen in het echt. Waar staat nu de RWE. Waar komt Google te zitten. En wat zie je als je over de dijk kijkt… Kortom een gebied met een groot potentieel voor industrieel toerisme. Niet alleen Wad&Zoo maar ook anderen zijn deze mening toegedaan.

AG Ems locatie
Reden voor Wad&Zoo om in gesprek te gaan met AG Ems, de grote reder die op Borkum vaart en die in de Eemshaven een grote terminal heeft. Het zijn meerdere gesprekken geworden, met het positieve resultaat dat Wad&Zoo een zeer welkome gast naast de terminal zou zijn. AG Ems faciliteert Wad&Zoo op haar terrein om elkaar over en weer te kunnen versterken. Op een fantastische plek aan de Beatrixhaven, op het kruispunt van natuur en economie en daar waar de Eems het Wad ontmoet. Wad&Zoo zal daar het verhaal vertellen van de Eems vanaf de bron tot aan Wad en Noordzee. Wad&Zoo wil hiermee een aantrekkelijke trekpleister worden voor zowel Borkumgangers als voor bezoekers uit onze regio, voor zondagmiddaguitstapjes, personeelsuitjes, schoolreisjes en zakelijke activiteiten.