Bedrijven lanceren stichting ‘Werken in de Eemshaven’

Bedrijven lanceren stichting ‘Werken in de Eemshaven’

Vandaag, dinsdag 7 november, hebben verschillende bedrijven die actief zijn in de Eemshaven, de stichting ‘Werken in de Eemshaven’ gelanceerd. Het doel van de stichting is om zichtbaarheid en (her)kenbaarheid van de Eemshaven te vergroten, met als voornaamste focus het aantrekken van werkzoekenden.

De Eemshaven groeit gestaag. Hierdoor wordt het steeds uitdagender om vacatures in te vullen vanwege het beperkte aantal mensen in de regio. De Eemshaven is nog niet zichtbaar genoeg voor mensen die niet uit de omgeving komen. Werken in de Eemshaven is een stichting, opgericht door bedrijven voor bedrijven, en wil hier verandering in brengen. Door gezamenlijk de handen in een te slaan, hoopt de stichting de Eemshaven op de kaart te kunnen zetten voor de werkzoekende vanuit de hele provincie.

De stichting Werken in de Eemshaven is zichtbaar op verschillende manieren. Via de website www.werkenindeeemshaven.nl kunnen werkzoekenden eenvoudig naar de vacaturepagina’s van de aangesloten bedrijven. Bovendien heeft de stichting een kantoorpand in de binnenstad van Groningen die haar zichtbaarheid toont middels een digitaal scherm en gevelreclame. Deze gezamenlijke locatie van de partners functioneert als een centraal knooppunt waar werkzoekenden persoonlijk advies kunnen krijgen en rechtstreeks in contact kunnen komen met potentiële werkgevers. Het kantoorpand van de stichting bevindt zich in de binnenstad van Groningen, op Schuitendiep 80, 9711 RJ, Groningen.

Dit initiatief wordt mede-mogelijk gemaakt door de gezamenlijke bijdrages van de aangesloten partijen en Ondernemersfonds Het Hogeland.

Werken in de Eemshaven bestaat uit de volgende partners: Amasus Shipping BV, Argo Schoonmaakservice, Broekman Logistics, Buss Terminal Eemshaven, Collé Rental & Sales, Groningen Seaports, Holland Malt, Lubbers @Work, TKF, Wagenborg Stevedoring, Wijnne Barends Logistics, Daiwa Housing, Seaway7, Werkman Hoofcare, Holemans, Elzinga Groep, Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta, Gemeente Het Hogeland en 2 Uitzendbureau.