Bouw kabelfabriek TKF op schema

Bouw kabelfabriek TKF op schema

Op een terrein aan de Beatrixhaven achter de zware ladingkade is de bouw van de kabelfabriek van Twentsche Kabelfabriek (TKF) uit het Twentse Haaksbergen in volle gang. De fabriek vordert zienderogen en het grootste gedeelte zit ondertussen onder dak. Op de foto zijn de bouwwerkzaamheden en de contouren van de fabriek op het zeven hectare grote terrein duidelijk zichtbaar.

TKF gaat hier de kabels produceren die tussen de windturbines van offshore windparken worden aangesloten. Het gehele bouwproject ligt mooi op schema en naar verwachting zullen de eerste proefkabels aan het einde van dit jaar in de Eemshaven worden geproduceerd.

Week 25 is begonnen met het storten van de vloeren in de productiehal, dit loopt nog de hele zomer door. Vanaf eind september start de installatie en commissioning van de machines.

Verder verloopt de werving van personeel voorspoedig. Nagenoeg alle sleutelfuncties zijn ingevuld en een eerste groep van 30 operators wordt nu in Lochem en Haaksbergen opgeleid. Na de zomer zal de werving en opleiding van een volgende groep operators gestart worden.