Ruim vijfduizend bezoekers verkennen Eemshaven op zonnige open dag

Ruim vijfduizend bezoekers verkennen Eemshaven op zonnige open dag

Ruim vijfduizend bezoekers hebben afgelopen zaterdag 10 juni de Eemshaven verkend op de open dag. Van 10.00 tot 17.00 uur organiseerde Groningen Seaports deze open dag vanwege het 50-jarig jubileum van de haven. De weersomstandigheden zaten bepaald niet tegen. De temperatuur van rond de 26 graden Celsius zorgde ervoor dat vele bezoekers de weg naar de Eemshaven wisten te vinden. Jong en oud konden zich de gehele dag vermaken met diverse activiteiten, busrondleidingen en vaartochten.

De open dag Eemshaven werd zaterdagmorgen om 10.00 uur geopend door Groningen Seaports’ CEO Cas König. Dat deed hij onder toeziend oog van de eerste bezoekers en medewerkers van diverse bedrijven uit de Eemshaven, die deelnamen aan de open dag. Na de opening vertrokken de bezoekers naar verschillende locaties in de Eemshaven. In totaal werden tientallen bussen ingezet die allen verschillende routes reden door de Eemshaven. Tijdens deze routes werd er gestopt bij de deelnemende bedrijven, waar bezoekers een kijkje konden nemen. Ook vanaf het water viel er genoeg te beleven. Zeven verschillende boten voeren de hele dag door de Eemshaven met in totaal honderden bezoekers.

Ook bij Nijlicht, het kantoorgebouw van Groningen Seaports in de Eemshaven, waren diverse activiteiten. Zo stond er op het buitenterrein een klimwand, vonden diverse circus- en muziekacts plaats en konden kinderen zich laten schminken. Tevens stonden hier meerdere foodtrucks, waar bezoekers terechtkonden voor een hapje en een drankje. Binnenin Nijlicht was een informatiemarkt, waar diverse bedrijven uit de Eemshaven zich presenteerden.

Havendirecteur König kijkt terug op een zeer geslaagde open dag: “Het was in één woord geweldig! Ontzettend mooi dat bijna alle bedrijven uit de Eemshaven deelnamen aan deze open dag. Belangstellenden konden zaterdag een uniek kijkje krijgen in de haven en daar is volop gebruik van gemaakt. Dat is natuurlijk niet in de laatste plaats te danken aan de fantastische weersomstandigheden. Ik heb vele positieve geluiden gehoord van bezoekers. Daar doe je het natuurlijk voor. Ik wil graag alle deelnemende bedrijven, medewerkers, vrijwilligers en bezoekers bedanken voor een geweldige dag. Dit is zeker voor herhaling vatbaar”.