ChemCom Farmsum breidt fors uit

ChemCom Farmsum breidt fors uit

ChemCom Industries in Farmsum gaat fors uitbreiden met een moderne opslag- en verladingscapaciteit voor twee lijmtypes. Hiermee verbindt ChemCom zich voor zes jaar aan een groot bedrijf dat duurzame houtproducten maakt. Met deze langjarige samenwerking stelt het bedrijf de afzet van deze producten voor de komende zes jaar zeker. Hiermee worden 13 arbeidsplaatsen behouden. De uitbreiding is mede mogelijk door een subsidie van 315.000 euro uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

ChemCom Industries is een chemisch bedrijf dat naast duurzame lijmen diverse hoogwaardige producten maakt, zoals superplastizisers voor de gips- en betonindustrie, duurzame plantenvoeding en formaldehyde, een tussenproduct voor de chemische industrie. Directeur Leen van der Sluis: “We zijn blij met de mogelijkheid om uit te breiden en de samenwerking met deze grote klant. Het is een win-win situatie: dit bedrijf kan gebruik maken van onze infrastructuur en hoeft niet te investeren in capaciteit, kennis, onderhoud en opvangen van prijsfluctuaties. En wij versterken hiermee onze positie op de markt van lijmen voor de groene houtverwerkende industrie.”

ChemCom timmert goed aan de weg
Gedeputeerde Brouns is trots op het bedrijf in de Eemsdelta: “ChemCom timmert goed aan de weg met innovaties en uitbreiding en vergroening van producten. Al eerder bouwde het bedrijf met ondersteuning van RIG subsidie een installatie voor de productie van grondstoffen voor hoogwaardige alternatieve meststoffen en een installatie voor de productie van Glycamal, een “groen” chemieproduct dat “grijze”, niet-duurzame en niet-milieuvriendelijke alternatieven vervangt.” Peter Arnold Jellema, bestuurder van Economic Board Groningen (EBG) sluit zich daarbij aan. “Deze investering van ChemCom behoudt werkgelegenheid en zorgt voor een verdere vergroening van de chemiesector in Delfzijl: een duidelijke win-win voor alle partijen”.

Rechtsonder de fabriek van ChemCom Industries, die fors uitbreidt met een moderne opslag- en verladingscapaciteit voor twee lijmtypes