Contitank investeert aanvullend in nieuwe opslagtanks voor groene grondstoffen

Contitank investeert aanvullend in nieuwe opslagtanks voor groene grondstoffen

Contitank – opslagbedrijf voor groene grondstoffen – en gevestigd op het voormalig Nedalco-terrein in Farmsum (Delfzijl), gaat opnieuw haar tankenpark uitbreiden met nog eens 8 nieuwe opslagtanks. De verwachting is dat de bouw van deze nieuwe tanks dit voorjaar nog start wanneer de eind 2018 gestarte bouw van 10 nieuwe tanks is afgerond. Contitank slaat vooral plantaardige oliën en vetten, zonnebloemolie en hoogwaardige en ruwe glycerine op. Deze producten zijn afkomstig uit binnen- en buitenland en komen vooral per schip aan.

Samen met Groningen Seaports wordt tevens een nieuwe 3,5 km ondergrondse pijpleiding ontwikkeld tussen de afnemers op het Chemiepark Delfzijl en Contitank. Door de besparing op het vrachtwagenverkeer wordt de uitstoot van C02 lager. Ook de energievoorziening van het bedrijf wordt duurzamer door gebruik te maken van industriële restwarmte.

Miljoeneninvestering

De nieuwe tanks zijn onderdeel van het eind 2018 ingezette investeringsprogamma waarbij Contitank in de komende jaren voor 17 miljoen euro investeert in nieuwe logistieke voorzieningen. De opslagcapaciteit wordt verdubbeld, tot meer dan 50.000 m3. De schaalvergroting leidt tot vijf extra arbeidsplaatsen. De uitbreiding wordt gesubsidieerd met ruim 4 miljoen uit het Regionaal Investeringsfonds Groningen.

De locatie van Contitank in Delfzijl