Unishore vestigt zich in Eemshaven

Unishore vestigt zich in Eemshaven

Unishore bv, een technische groothandel voor de offshore, maritieme sector en industrie uit Den Helder opent in april haar deuren in de Eemshaven. Het bedrijf is al lange tijd actief in de offshore sector en maakt sinds 2009 deel uit van het Haarlemse familiebedrijf Imbema. Samen met CIV Offshore & Shipping betrekt Unishore een faciliteit bij Conwad bv, waarmee een samenwerking is aangegaan.

In de vestiging in de Eemshaven is een kernassortiment van technische producten voorhanden en zullen een aantal experts aanwezig zijn. De nieuwe vestiging is goed voor enkele arbeidsplaatsen. Met de Helderse vestiging op twee uur afstand is het bedrijf bovendien in staat om snel producten in de Eemshaven te krijgen.

Eric van Leeuwen, sector manager bij Imbema, legt uit hoe deze nieuwe vestiging tot stand is gekomen. Van Leeuwen: “Het is ons niet ontgaan dat de ontwikkelingen in Eemshaven aanzienlijk in de lift zitten. Het is een belangrijke uitvalsbasis voor de bouw en onderhoud van nieuwe en bestaande windparken op de Noordzee. Daarnaast is het een aantrekkelijke vestigingsplaats voor nieuwe industrie.”

Unishore verwacht veel van hun nieuwe vestiging, aangezien zij een toenemende behoefte zien aan een technische groothandel met niet alleen een breed assortiment, maar die ook weet welke flexibele service er nodig is om offshore operaties te ondersteunen. Met de producten en knowhow in haar vestigingen kan Unishore die behoefte geheel invullen.

De Eemshaven met in de oranje cirkel de locatie van Unishore