DelfSail 2024 in volle gang; haven Delfzijl vol met prachtige schepen

DelfSail 2024 in volle gang; haven Delfzijl vol met prachtige schepen

De zevende editie van DelfSail is in volle gang. Sinds gistermiddag, donderdag 13 juni, ligt de haven van Delfzijl vol met prachtige tall ships, varend erfgoed en vele andere vaartuigen.

De zevende editie van DelfSail begon gistermiddag met een spectaculaire Sail-In. De diverse schepen werden met kanonschoten begroet toen ze de haven van Delfzijl binnen voeren. Voor elk schip werd het volkslied van het land van herkomst ten gehore gebracht. De kades en de dijken stonden vol bezoekers waarvan velen al vroeg arriveerden om een mooi plekje te bemachtigen. Tegelijk startte op de kades het muzikaal programma met het optreden van shantykoren, gevolgd met performances van diverse andere artiesten. De eerste avond werd traditioneel afgesloten met spectaculair vuurwerk, dat vanuit het midden van de haven de lucht in ging.

Ook vandaag, vrijdag 14 juni, is de haven van Delfzijl het centrum van de festiviteiten van DelfSail. Uiteraard zijn vandaag de verschillende schepen te bewonderen en kunnen bezoekers weer volop genieten van muziek van verschillende toppers uit de Nederlandse muziekwereld. Eerder op de dag was Koningin Máxima te gast bij Royal Wagenborg in Delfzijl, waar zij de schepen ‘Máxima’ en ‘Alexia’ doopte. De koningin maakte vervolgens nog een rondvaart door de haven van Delfzijl.

De komende dagen is er volop gelegenheid om de prachtige schepen in de haven van Delfzijl te bewonderen. Beleef de unieke ontwerpen en eigenzinnige karakters die deze schepen te bieden hebben, en ontmoet de bemanningen die met deze schepen over de wereldzeeën varen, allemaal verzameld in de haven van Delfzijl. Groningen Seaports ontvangt haar gasten tot en met zondag op het dok van Niestern Sander. Vanaf deze unieke locatie hebben de aanwezigen een prachtig uitzicht op de haven van Delfzijl.

Foto’s: Stichting DelfSail