DelfSail 2024 zit erop: “Super trots dat dit in onze haven heeft mogen plaatsvinden”

DelfSail 2024 zit erop: “Super trots dat dit in onze haven heeft mogen plaatsvinden”

DelfSail 2024 zit erop. Vier dagen lang was de haven van Delfzijl gevuld met tall ships en andere bezienswaardige schepen zoals het Varend Erfgoed en de Hollands Zeilvloot, waar 318.000 bezoekers op af kwamen. Een van de hoogtepunten was vrijdagmiddag de komst van koningin Màxima, die naar Delfzijl kwam voor de doop van twee schepen van de Koninklijke Wagenborg. Honderden belangstellenden stonden op de kades om een glimp van de koningin op te vangen terwijl zij een rondvaart maakte door de haven. Net als stichting DelfSail kijkt ook Groningen Seaports terug op een bruisende zevende editie van het grootste maritieme evenement van het Noorden.

Cas König maakte zijn eerste DelfSail mee als CEO van Groningen Seaports en noemt deze editie ‘zeer geslaagd’. “Ik ben super trots dat dit prachtige evenement in onze haven heeft mogen plaatsvinden. Er lagen vele, grote schepen in de haven van Delfzijl en ik heb vier dagen lang alleen maar vrolijke gezichten gezien. Ontzettend mooi om mee te maken”. Groningen Seaports ontving haar gasten van donderdag t/m zondag op het dok van Niestern Sander. Vanaf hier hadden de bezoekers een mooi uitzicht over de gehele haven. “Op de verschillende dagen hebben we onze klanten, relaties, bestuurders, gepensioneerden, personeel en hun familieleden mogen ontvangen. Het was geweldig om dit prachtige evenement met elkaar te beleven”.

Havenmeester Pieter van der Wal kijkt vanuit nautisch oogpunt ook terug op een mooie editie van DelfSail: “Als havenmeester is het prachtig om te zien dat de haven vol ligt met mooie, grote schepen. De voorbereidingen voor het evenement waren al enkele jaren aan de gang, ook op het gebied van veiligheid. Als het dan zo verloopt, kun je alleen maar trots zijn. Hulde aan het team van Groningen Seaports, stichting DelfSail en alle andere betrokkenen van de veiligheidsdiensten”.


Foto: Ronnie Zeemering

Meer foto’s zijn te bekijken via onze sociale mediakanalen: Facebook & Instagram.