DoeDigiDag bij Noorderpoort Delfzijl

DoeDigiDag bij Noorderpoort Delfzijl

Vijf bijzondere gebouwen in Noord-Nederland zetten op vrijdag 13 (Emmen) en zaterdag 14 maart 2020 hun deuren wijd open om je kennis te laten maken met de nieuwste trends op het gebied van digitalisering. We doen in Nederland steeds meer digitaal, en hoewel dat grote invloed heeft op jouw leven en dat van anderen, biedt het ook vele kansen en mogelijkheden. Technologie kan ons land klaarmaken voor de toekomst.

De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering gaan erg snel. Hoe snel dat gaat, ervaar je op de DoeDigiDagen: een dag voor het hele gezin (van 6 tot 99 jaar) waarin doen, ervaren en beleven centraal staan. Ga zelf aan de slag met AI en 3D printers, laat je informeren over serious gaming en (digitale) geletterdheid en verwonder je over de nieuwste ontwikkelingen: van een autonome boot tot slimme lantaarnpalen.

Kan een boot onbemand varen? Hoe ziet een virtuele machinekamer eruit? Virtueel lassen, hoe werkt dat? Kan een bus rijden zonder chauffeur? En bestaat er echt een robothond? Je ontdekt het tijdens de DoeDigiDag bij Noorderpoort in Delfzijl. Bekijk bijvoorbeeld de versterkte dijk bij Eemshaven alvast door een VR-bril of speel een 3D-spel alsof je op een schip staat. Noorderpoort vormt de centrale locatie maar er zijn ook activiteiten buiten de deur. Het overkoepelende thema in Delfzijl: vervoer en energie.

Het programma in Delfzijl vind je op https://noordendigitaal.nl/locaties/delfzijl/

Wervingsposter DoeDigiDag op 14 maart