Eems-Dollardslib in Keramiekmuseum Leeuwarden

Eems-Dollardslib in Keramiekmuseum Leeuwarden

In Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden is vanaf 4 juni de tentoonstelling Sea Silt: Linking Elements te zien. Deze tentoonstelling draait om slib uit de Eems-Dollard en is samengesteld door ontwerpstudio Humade. Ontwerpstudio Humade (Lotte Dekker en Gieke van Lon) creëert op een speelse en duurzame manier bewustzijn voor een circulaire economie. In Linking Elements onderzochten ze of het overschot aan zoute zeeslib in de Eems-Dollard een rol kon spelen in het nijpende grondstoftekort. Deze tentoonstelling laat alle facetten zien van hun onderzoekstraject; van baggerslib (een afvalproduct) naar een nieuwe circulaire, grondeigen bouwstof geschikt voor de productie van keramiek.

In 2010 richtten Lotte Dekker en Gieke van Lon ontwerpstudio Humade (www.humade.nl) op. De zussen zijn afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven en hebben een achtergrond in trendwatching en interieur- en productdesign. Producten die Humade ontwerpt worden gekenmerkt door een duurzaam karakter.

De tentoonstelling Sea Silt: Linking Elements is tot en met 30 oktober te bewonderen in het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.princessehof.nl.