Eemsdelta Bedrijfs Vastgoed moet meer MKB-Klanten naar de regio lokken

Eemsdelta Bedrijfs Vastgoed moet meer MKB-Klanten naar de regio lokken

Unieke samenwerking makelaars, overheid en havenbedrijf

Een achttal makelaars uit de Eemsdeltaregio, Groningen Seaports  en het EZ Bureau Eemsdelta  ondertekenen op dinsdag 7 mei het “ Eemsdelta Bedrijfs Vastgoed”.  Betrokken partijen bevestigen hiermee een samenwerking  dat gericht is op het meer Midden en Klein Bedrijf naar de Eemsdelta regio te trekken.
De betrokken partijen   zijn van mening dat ze via deze samenwerking–  ieder vanuit hun eigen specifieke kennis en contacten –  een meerwaarde kunnen leveren  om uiteindelijk meer MKB te interesseren om zich in de Eemsdeltaregio te vestigen.

Gezamenlijke website
Belangrijke doelstelling van de samenwerking is dat informatie over vestigingsmogelijkheden voor geïnteresseerden centraal beschikbaar is. Ten behoeve hiervan én de profilering van Eemsdelta Vastgoed, zal een gezamenlijke website worden ontwikkeld: www.eemsdeltavastgoed.nl . Naast het actuele aanbod van kavels en zakelijke objecten in het Eemsdelta gebied zal er worden ingegaan op specifieke vestigingsvoordelen per bedrijvenpark en ook zal er aanvullende informatie van de aangesloten partners worden getoond. De samenwerking met makelaars stelt Groningen Seaports en het EZ Bureau Eemsdelta in staat om kavels en zakelijke objecten aan te bieden via Funda op internet. Daarmee is er ook sprake van een landelijk bereik voor het aanbieden van kavels op de diverse  MKB-bedrijvenparken.

Het voornemen is om per 7 mei 2013 te starten. Per kwartaal volgt een evaluatiemoment. Na een jaar wordt bekeken of het platform effectief genoeg is om deze samenwerking te kunnen voortzetten. specifieke kennis en netwerk – de MKB-doelgroep beter kunnen bereiken.

Betrokken Partijen
De partijen betrokken bij de ondertekening van het Eemsdelta BedrijfsVastgoed zijn:

Makelaars, waaronder:

  • De heer S. de Jong, Makelaardij Brandsma De Jong – Delfzijl
  • De heer M. Kamp, Nieboer Bedrijfsmakelaars – Appingedam
  • De heer J. Keurentjes, Bruintjes En Keurentjes Makelaars, Loppersum
  • De heer J. Koolhof,  Bos & Koolhof Makelaardij en Assurantiën, Delfzijl
  • De heer J. Majoor, Makelaardij Majoor, Uithuizermeeden
  • De heer J. Schokker, John Schokker Makelaardij, Hoogkerk
  • De heer H.K.S. Slager, Meijer & Drenth Makelaars, Appingedam
  • De heer J. Snijder, Makelaardij Snijder Molenhuis, Delfzijl

Overheden, waaronder

  • Bureau EZ Eemsdelta, vertegenwoordigd door de voorzitter van de Stuurgroep Economie van de bestuurssamenwerking Eemsdelta, mevrouw M. van Beek.
  • Het Havenschap Delfzijl/Eemshaven, vertegenwoordigd door zijn directeur, de heer H.D. Post