Facta breidt uit op Bedrijvenpark Fivelpoort

Facta breidt uit op Bedrijvenpark Fivelpoort

Facta, service- en onderhoudspartner voor rotating equipment (aandrijftechniek), gaat haar vestiging op Bedrijvenpark Fivelpoort in Appingedam met een bedrijfshal uitbreiden. Het bedrijf heeft overeenstemming bereikt met Groningen Seaports over een terrein van bijna 3500 m2, dat direct aansluit op de huidige kavel. Daarmee komt de totale oppervlakte van Facta Appingedam op circa 7000 m2 voor de werkplaats, kantoren en voorraadbeheer voor klanten. Een verdubbeling van het aantal vierkante meters.

Het bedrijf is sinds 2009 op Bedrijvenpark Fivelpoort gevestigd. Eerst onder de naam Vos Industrial en sinds juli 2019 onder de huidige naam Facta. Vanuit de vestiging in Appingedam bedient Facta diverse klanten in de Eemshaven en Delfzijl en is het tevens uitvalsbasis voor de gehele regio Noordoost-Nederland.
Groningen Seaports’ CEO Cas König is verheugd met de uitbreiding van Facta op Bedrijvenpark Fivelpoort: ”Het is goed om te constateren dat bestaande bedrijven uitbreiden. Dat zegt veel over de potentie en het vestigingsklimaat van ons gebied. Het is heel mooi om te zien dat de service- en onderhoudsbedrijven in de regio meegroeien met de groei van de industrie in de havens. Precies waar een bedrijventerrein als Fivelpoort ook voor bedoeld is: een poort naar de industrie.”

Facta

Facta is al ruim 60 jaar specialist in rotating equipment. De monteurs in de werkplaatsen, de machine diagnose specialisten en servicemonteurs van Facta zorgen ervoor dat ongeplande stilstanden in bijvoorbeeld fabrieken, zuiveringsinstallaties en huisvuilcentrales tot een minimum worden beperkt. Van de tandwielkasten bij de waterschappen tot de sanitaire pompen in de voedingsindustrie. En alles daar tussenin. Het bedrijf heeft een landelijke dekking met acht vestigingen door heel Nederland en is 24/7 bereikbaar. Onder andere de staalproducenten, energiecentrales, datacenters, zuivelfabrieken, waterschappen en technische dienstverleners kunnen rekenen op de service van Facta.

Bedrijventerrein Fivelpoort waarop de uitbreiding van facta in oranje is gemarkeerd (Foto Groningen Seaports – Koos Boertjens)