Feestelijke lancering website Eems-Dollard 2050

Feestelijke lancering website Eems-Dollard 2050

Woensdagmiddag 21 februari is op ludieke en feestelijke wijze de nieuwe website van Eems-Dollard 2050 onthuld. Neem gerust een kijkje in de Eems-Dollard: www.eemsdollard2050.nl.

Op deze site vindt u informatie over de Eems-Dollard, een uniek natuurgebied. Eén van de laatste estuaria van Nederland waar zoet en zout water samen komen. Een plek waar industrie en natuur prima samen kunnen gaan, mits er een goed evenwicht is. Dat is nu niet het geval: het gaat niet goed met de Eems-Dollard.
Als we niets doen, gaat dit prachtige gebied verloren! Daarom slaan overheden, bedrijven en natuurorganisaties de handen ineen om de natuur, economie en leefbaarheid te versterken. Dat doen we samen, op een innovatieve manier. Daar zijn we trots op!

De website bevat veel informatie over het unieke natuurgebied Eems-Dollard. Een gebied met een overschot aan slib in het water. Hoe zet je één miljoen ton slib per jaar om in dijken, stenen, goede landbouwgrond en nieuwe natuur? Kijk op www.eemsdollard2050.nl welke slimme maatregelen we inzetten.

Het Programma Eems-Dollard 2050 (ED2050) voert maatregelen uit om de natuur van de Eems-Dollard weer gezond te maken en tegelijkertijd de bedrijvigheid te stimuleren en leefbaarheid in het gebied te vergroten. Net als aan het Programma ED2050, hebben ook aan de website veel partijen een bijdrage geleverd.

De Eems en de Dollard. Aan de rechterkant het haven- en industriegebied van Delfzijl.