Flinke uitbreiding JPB Logistics in Delfzijl

Flinke uitbreiding JPB Logistics in Delfzijl

JPB Logistics, een dienstverlener op het gebied van industriële services, logistiek en IT, breidt haar opslagcapaciteit op het Chemie Park Delfzijl flink uit met acht tanks van elk 3500 m3. De fundaties voor deze tanks zijn al klaar. In totaal komt er 28.000 m3 aan opslagcapaciteit bij op het Chemie Park. Daarnaast wordt de verlaadsnelheid opgeschroefd, waardoor schepen sneller beladen kunnen worden.

De nieuwe tanks worden gefaseerd, per twee stuks, bijgebouwd. “De vraag is enorm. Verschillende klanten hebben al concreet interesse getoond en de eerste tanks zijn eigenlijk al verhuurd”, zegt Stephan Oldenburger, commercieel directeur bij JPB Logistics. De verwachting is dat de eerste tanks in juli 2022 klaar zullen zijn. “Om zo flexibel mogelijk te zijn voor toekomstige aanvragen kiezen we ervoor om de tanks van hoogwaardig materiaal te bouwen. Een bijkomend voordeel voor de klant is dat we eventuele specifieke wensen met betrekking tot de tanks gedurende de bouw mee kunnen nemen.”

Naast het bijbouwen van extra tanks wordt de zeesteiger van JPB aangepakt. Zo wordt de verlaadsnelheid verhoogd en liggen schepen minder lang aan de kade. Oldenburger: “Onlangs is onze zeesteiger al uitgebreid met een extra betonnen fundatie voor vier nieuwe laadarmen voor de nieuw te bouwen tanks. De congestie in de regio Amsterdam – Rotterdam – Antwerpen begint een steeds groter probleem te worden. Daarom wordt onze locatie in het Noorden steeds aantrekkelijker voor klanten die normaal niet zo snel aan ons zouden denken.”

Medewerkers van JPB Logistics bij de in aanbouw zijnde tanks op het Chemie Park Delfzijl (Foto www.chemieparkdelfzijl.nl