“Het leven in de Eemshaven is fantastisch” op RTLZ

“Het leven in de Eemshaven is fantastisch” op RTLZ

Filmploeg aan het werk in de Eemshaven

Filmploeg aan het werk in de Eemshaven

Vanaf maandag 10 september start op RTLZ de nieuwe zesdelige televisieserie ‘Mensen maken de Eemshaven’.

In de jaren zeventig van de vorige eeuw is in het noorden van Groningen een nieuwe haven aangelegd: de Eemshaven. Decennia lang leidde de haven een kwakkelend bestaan. De recente komst van twee energiecentrales zette een stormachtige ontwikkeling in gang. De tv-serie geeft een uniek beeld van de activiteiten in en rondom de zeehaven door de ogen van ondernemers, arbeiders en buitenlui. De haven zorgt voor veel werkgelegenheid en de omgeving bloeit helemaal op.

Na de succesvolle uitzending van de serie ´Mensen maken de Eemshaven´ op de regionale zenders RTV Noord en RTV Drenthe is de serie nu dan ook landelijk te zien.

In de eerste aflevering van ‘Mensen maken de Eemshaven’ maken we kennis met  Drewes Wildeman. Op diverse plekken in de haven is hij druk bezig met constructiewerkzaamheden en reparaties. De stoere bootlieden Jack Slagter en Marcel Mos worden ingezet om een reusachtig cruiseschip vast te leggen. En we maken een uitstapje naar het Duitse eiland Borkum met de bedrijfsleider van de rederij AG Ems, Rolf Bouwman. AG Ems was het eerste bedrijf dat zich in de Eemshaven vestigde. Sinds die tijd is er veel veranderd.

Filmploeg aan het werk in de Eemshaven

Filmploeg aan het werk in de Eemshaven

´Mensen maken de Eemshaven´ wordt geproduceerd door Pro-Time Broadcast&Content.

‘Mensen maken de Eemshaven’ is vanaf maandag 10 september elke werkdag te zien op RTLZ:
Maandag 14.20 uur
Dinsdag 16.20 uur
Woensdag 9.20 uur
Donderdag 11.20 uur
Vrijdag 12.20 uur

Voor de trailer, klik hier

Voor meer informatie kijk op: www.mensenmakendeeemshaven.nl