Holemans Nederland breidt activiteiten uit in de Eemshaven

Holemans Nederland breidt activiteiten uit in de Eemshaven

Het bedrijf Holemans Nederland gaat zijn activiteiten uitbreiden in de Eemshaven. Op dit moment huurt het bedrijf twee hectare grond op het terrein van Wijnne Barends. Vanwege de groei van Holemans Nederland is er behoefte aan een eigen terrein in de Eemshaven. Daarom gaat het bedrijf zich hier permanent vestigen. Afgelopen week heeft Marco Krijgsman, algemeen directeur van Holemans Nederland, het contract daartoe ondertekend. Met de uitbreiding van 2,5 hectare, die in erfpacht is uitgegeven, beschikt Holemans Nederland straks over een terrein van 4,5 hectare met een kade van circa 450 meter.

Al sinds 2008 is het bedrijf van Krijgsman gevestigd in de Eemshaven, eerst onder de naam BKV Nederland aan de Julianahaven. In 2017 is Holemans Nederland met zijn activiteiten verhuisd naar de Beatrixhaven. Op deze locatie was het bedrijf gevestigd op het terrein van Wijnne Barends. Met de uitbreiding die afgelopen week contractueel is vastgelegd, heeft Holemans Nederland meer ruimte om nog verder door te groeien.

Holemans Nederland levert primaire bouwgrondstoffen vanaf de winlocatie tot aan de productielocatie of bouwprojecten van diverse opdrachtgevers. Of het nu om industriezand en -grind, ophoogzand of gebroken groevematerialen gaat, Holemans Nederland verzorgt het hele proces. De Eemshaven is vanwege de infrastructuur de perfecte plek voor het bedrijf: “Onze goederen komen vaak per schip aan wal uit diverse landen die grenzen aan de Noordzee. Ook vinden bedrijven ons voor de op- en overslag van onder meer waterbouwstenen die gebruikt worden voor de aanleg van windmolenparken of olie- en gaspijpleidingen of voor stenen die gebruikt worden in de industriële toepassingen. De Beatrixhaven in de Eemshaven is uitermate geschikt voor de handeling van deze diverse goederen”, aldus Krijgsman.

Groningen Seaports’ CEO Cas König is blij dat Holemans Nederland zich permanent gaat vestigen in de Eemshaven: “Het is mooi om te zien dat Holemans Nederland de afgelopen jaren zo sterk is gegroeid, dat er behoefte is aan een eigen terrein. Dat bedrijven zich vanwege de ligging in de Eemshaven willen vestigen, is een belangrijke vestigingsfactor, maar voor ons niet nieuw. Holemans Nederland doet ook nog eens zaken met verschillende regionale spelers, voor bijvoorbeeld de logistieke afhandeling. De permanente vestiging van Holemans Nederland is dus ook voor de ontwikkeling van de regio een mooie boost”.

CFO Harold Sanders van Groningen Seaports (links) en algemeen directeur Marco Krijgsman van Holemans Nederland (rechts) schudden elkaar de hand na de contractondertekening (Foto Groningen Seaports)