HyNorth en Bouwend Nederland tekenen samenwerkingsovereenkomst

HyNorth en Bouwend Nederland tekenen samenwerkingsovereenkomst

Vandaag, dinsdag 26 april, hebben Groningen Seaports’ CEO Cas König en Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen HyNorth, waar Groningen Seaports deelnemer in is, en Bouwend Nederland. Komende jaren gaan beide partijen nadrukkelijk samenwerken om de waterstofeconomie van Noord-Nederland aan te jagen.

HyNorth en Bouwend Nederland gaan zich samen inzetten om het regionale bedrijfsleven aan te haken bij het realiseren van de waterstofeconomie en op de ontwikkeling van waterstofketens in Noord-Nederland. Daarnaast willen de partijen samenwerken op het verduurzamen van materieel. “We zetten ons in om het (zware) materieel van de bouw- en infrasector te verduurzamen en de rol van waterstof hierbij te verkennen. Bovendien gaan we ons huidig en aankomend personeel klaarstomen voor de waterstofeconomie en betrekken we hierbij relevante regionale onderwijs- en kennisinstellingen. De samenwerking is een mooie kans om de waterstofeconomie in Noord-Nederland een boost te geven”, aldus König.

De samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen werd afgelopen dinsdag ondertekend tijdens een bezoek van Bouwend Nederland aan Groningen Seaports. Naast de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst stond deze dag ook een bezoek aan het industrieterrein Heveskes op het programma. Op het nieuwe industrieterrein sprak Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, onder andere met de directie van Avantium.

Over HyNorth
Het Noorden als koploper van de waterstofeconomie door het realiseren van een waterstofecosysteem op schaal. Dat is waar HyNorth volledig op inzet. Het staat klaar voor en werkt samen met bedrijven, kennisinstellingen, overheden en andere belanghebbenden op het gebied van waterstof in Noord Nederland. Het opzetten van een waterstofeconomie: dat kan niemand alleen. Investeringen in een nieuwe waardeketen kunnen alleen gesynchroniseerd tot stand komen. De uitdagingen die zich voordoen voor een individueel bedrijf zijn complex en tijdrovend. Daarom zal HyNorth met steun van het regionaal bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen zich inzetten als ketenregisseur om de ontwikkeling van waterstofketens in Noord-Nederland aan te jagen. Zie ook www.hynorth.nl. Voor contact: info@hynorth.nl.