Informatiebijeenkomst ‘Fietsen langs Oosterhorn’

Informatiebijeenkomst ‘Fietsen langs Oosterhorn’

Informatiebijeenkomst ‘Fietsen langs Oosterhorn’

De gemeente Delfzijl organiseert 16 december van 19.00 uur tot 20.30 uur in Café-restaurant Jachthaven in Termunterzijl een informatiebijeenkomst met als onderwerp ‘Fietsen langs Oosterhorn’. Dit is een vervolg op een eerder dit jaar gehouden bijeenkomst met als aanleiding de voorgenomen sluiting van de onderhoudsweg onderaan de zeedijk langs Chemiepark Delfzijl.

De onderhoudsweg wordt afgesloten met het oog op de veiligheid. Dit pas nadat er een alternatieve route is om langs het Chemiepark te fietsen en overleg met het Waterschap Hunze & Aa’s, de eigenaar van de weg, en Groningen Seaports.

Tijdens de eerst informatiebijeenkomst is een alternatieve route besproken via de Valgenweg en de zuidkant van het chemiepark. Die werd door de aanwezigen als onvoldoende verkeersveilig gezien. De gemeente heeft daarop een ander alternatief plan ontwikkeld. Dit plan presenteert zij tijdens de tweede bijeenkomst op 16 december aanstaande.

De alternatieve route die de gemeente nu voor ogen heeft loopt via een nieuw aan te leggen fietsverbinding vanuit Borgsweer naar de oostkant van de Oosterhorn en komt uit op de Oosterwierum. Fietsers kunnen vervolgens langs de bestaande fietspaden op de Oosterhorn verder fietsen. Aan de zuidzijde van het Chemiepark komen slagbomen en waarschuwingsborden om het verkeer in geval van calamiteiten tegen te houden en te waarschuwen.

De gemeente Delfzijl nodigt inwoners en gebruikers van de onderhoudsweg uit voor de informatiebijeenkomst. Aanmelden is niet nodig.