Jarig PPG Delfzijl schenkt kunstwerk

Jarig PPG Delfzijl schenkt kunstwerk

PPG Delfzijl heeft ter ere van het 30-jarige jubileum een wandschildering aan de gemeenschap geschonken. Het ontwerp is gemaakt door Aileen Middel (Mick La Rock). De maritieme omgeving inspireerde haar tot het maken van een kleurrijk beeld dat bewoners en bezoekers welkom heet. Naast de voor dit gebied kenmerkende zeehond zien we een wit-blauwe matrozenkraag, seinvlaggen die ‘Delfzijl’ spellen, en de opkomende zon met de dijk en de Eems op de achtergrond.

Met hulp van vrijwilligers en coatings van PPG heeft de kunstenares het kunstwerk aangebracht op de zeewering. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Waterschap Noorderzijlvest, gemeente Eemsdelta en kunstschildervereniging De Stalmeesters.

PPG Delfzijl

PPG Delfzijl produceert sinds 1993 silica, een poeder dat wordt toegepast in industriële producten zoals autobanden, schoenzolen en microporeuze membranen in accu’s. Silica zorgt o.a. voor verbetering van de mechanische eigenschappen van rubber. In autobanden geeft dat een lagere rolweerstand (minder brandstofverbruik), een betere grip en minder slijtage.

PPG, opgericht in 1883 als Pittsburgh Plate Glass, is tegenwoordig een wereldwijde leverancier van verven, coatings, optische producten en speciale materialen. Bekende merken in Nederland zijn Sigma Coatings, Histor en Rambo. Het bedrijf heeft 52.000 medewerkers en vestingen in 70 landen. In Delfzijl werken ruim 85 mensen, ressorterend onder het bedrijfsonderdeel Specialty Coatings & Materials, een onderdeel van Industrial Coatings. Tevens zijn er vrijwel continu 25 mensen werkzaam als contractor.