Kinderen planten krokusbollen bij het Zeemanshuis

Kinderen planten krokusbollen bij het Zeemanshuis

Op 12 oktober 2021 hebben schoolkinderen uit Spijk 3200 krokussen geplant bij het Zeemanshuis.

De uitbreiding van het Zeemanshuis in de Eemshaven nadert zijn voltooiing! Evenals de voorzieningen rond het Zeemanshuis. Ter verfraaiing van de omgeving is aan de voorkant van het Zeemanshuis een kunstwerk in de vorm van een schip geplaatst. Om het nog mooier te maken zijn in het groen voorlangs het Zeemanshuis 3200 krokussen voorzien, die afgelopen dinsdag door schoolkinderen van het Kindcentrum ’t Maar uit Spijk zijn geplant. Later dit jaar zal de uitbreiding van het Zeemanshuis worden opgeleverd.

In het voorjaar van 2022 zal het aanzien van het Zeemanshuis er heel fleurig uitzien. Met aan de voorkant een schip in een zee van bloemen, als het ware varend over water in een veld van blauwe en witte krokussen. Een echte attractie op het haventerrein! Om het zover te krijgen moeten de krokusbollen natuurlijk worden ingeplant. En wat is er mooier dan kinderen hierbij te betrekken. Aan het verzoek tot medewerking werd door het Kindcentrum ‘t Maar uit Spijk gevolg gegeven. Zo’n 50 kinderen van groep 7 en groep 8 gingen samen met ouders en leerkrachten in de harde tegenwind op de fiets van Spijk naar de Eemshaven. Na ontvangst op het Zeemanshuis, een toespraak van de voorzitter en het hijsen van de Nederlandse vlag op het schip hebben de 50 kinderen zo’n 3200 bollen geplant.

De krokusbollen worden zorgvuldig geplant

Binnen in het gebouw ontvingen de kinderen onder het genot van een drankje en een stuk taart een korte uitleg over de werkzaamheden van het Zeemanshuis. De kinderen waren erg geïnteresseerd en stelden goede vragen. Na afloop was er voor elk kind nog een verrassing. Mede dankzij het goede weer voor kinderen én volwassenen een waar feest.

Het Zeemanshuis

Het Zeemanshuis ontvangt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers en is een initiatief van de Stichting Koopvaardijpastoraat Groningen en wordt gerund door ongeveer 45 vrijwilligers die zeven dagen per week het huis draaiende houden. In het Zeemanshuis kunnen zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs ontspannen in huiselijke sfeer. Men kan hier onder het genot van een hapje en een drankje onder andere Tv-kijken, een spelletje spelen of contact zoeken met het thuisfront. Met kerst wordt eveneens aan alle zeevarenden in de haven een kerstpakketje bezorgd. Het Zeemanshuis is in 1999 opgericht en sinds 2004 is zij gevestigd in het pand aan de Borkumweg.