Nieuwe serie filmpjes over Eems-Dollard 2050

Nieuwe serie filmpjes over Eems-Dollard 2050

Deze week start de nieuwe serie van tien korte, vrolijke filmpjes (vlogs) over natuurherstel van de Eems-Dollard. Siets Nobel van Moomba Media is de vaste figuur in de vlogs. Elke week neemt ze een kijkje bij een van de veertien projecten van het programma Eems-Dollard 2050.

Door de lockdown lagen de filmopnames lange tijd stil. Daarom begint de nieuwe serie met een samenvatting van de eerste tien vlogs. Wat is er aan de hand in dit zeldzame natuurgebied en wat doen we eraan om de Eems-Dollard weer ecologisch gezond te maken? In de afleveringen daarna volgen we babyvisjes op hun lange tocht naar de Dollard. Hoe maken we het hen gemakkelijker om hun weg te vervolgen? Op het akkerland van Pieter Noordam in Borgsweer staan we in een dikke laag opgespoten slib. Waarom doet hij mee aan de pilot Ophogen landbouwgrond? Ook nemen we een kijkje bij mooi opgeknapte Polder Breebaart en de Brede Groene Dijk. Zal het lukken een veilige dijk met lokale klei te maken? Op het Wad gaan we op zoek naar mosselbanken, maar of we ze ook zullen vinden?

De filmpjes met een Klokhuis-achtige aanpak worden gemaakt door Moomba Media en zijn mede gefinancierd door LifeIP Natuur. Ze zijn te zien op het Youtube-kanaal van het programma Eems-Dollard 2050.