Lanec vestigt zich permanent op Weiwerd 

Lanec vestigt zich permanent op Weiwerd 

Lanec is sinds kort eigenaar van de bestaande schuur op Weiwerd en het terrein van Groningen Seaports, van bijna tweeduizend vierkante meter. Na het pand een periode gehuurd te hebben, heeft Lanec besloten de schuur definitief te kopen. Eigenaar Harm Jan Laan heeft de schuur omgebouwd naar een werkplaats en opslag voor zijn bedrijf. Lanec is het eerste bedrijf dat op de historische wierde Weiwerd een bedrijf heeft gevestigd.

Brainwierde Weiwerd biedt ruimte aan ondernemers voor de ontwikkeling van kleinschalige bedrijfsactiviteiten, die een relatie hebben met de haven- en industriegebieden in de regio. Denk hierbij aan kennisintensieve bedrijven die in oplossingen denken en affiniteit hebben met de topsectoren energie, chemie, en circulaire economie. Groningen Seaports’ CEO Cas König: “Het is een mooie eerste stap in de verdere ontwikkeling van bedrijventerrein Weiwerd. Lanec is een goed voorbeeld van een bedrijf zoals die zich hier zou kunnen vestigen op deze unieke plek. En het geeft tevens de mogelijkheden weer voor andere bedrijven”.

Lanec is een (industrieel) elektronisch installatiebedrijf met zes medewerkers. Het bedrijf ontwerpt, installeert en onderhoud. Daarnaast beschikt het over een 24 uurs storingsdienst, zodat Lanec snel en accuraat problemen kan oplossen. Het bedrijf van Harm Jan Laan is gevestigd aan het Karspelpad 2 op Weiwerd. Voor de aankoop van Groningen Seaports in 1991 was het pand een woonhuis. Harm Jan Laan is blij dat hij zich met zijn bedrijf nu permanent kan vestigen op Weiwerd: “De uitstraling naar buiten toe op deze locatie is voor ons ideaal. Het is een goede uitvalsbasis en we zitten dichtbij de industrie. De locatie op Weiwerd biedt voor ons dus vele mogelijkheden”.

De locatie van Lanec op bedrijventerrein Weiwerd (Foto Groningen Seaports – Koos Boertjens)