Nieuw bedrijfsverzamelgebouw op Farmsumerpoort

Nieuw bedrijfsverzamelgebouw op Farmsumerpoort

Op bedrijventerrein Farmsumerpoort in Delfzijl verrijst binnenkort een nieuw bedrijfsverzamelgebouw. De bedrijven Eems Vastgoed en EemsDam hebben daarvoor circa 4000 m2 terrein aan de Steenweg afgenomen om daar bedrijfs- en opslagunits te ontwikkelen. In het nieuw te bouwen complex staan 34 individuele units gepland in drie verschillende maatvoeringen, waarbij variatie in unitoppervlakte bespreekbaar is. De units worden verkocht of verhuurd aan bedrijven en particulieren.

Op het terrein worden twee gebouwen gerealiseerd van elk 1000 m2. Aanvankelijk zou eerst één gebouw geplaatst worden, maar vanwege de enorme vraag naar de units bleek al gauw dat er ook een tweede gebouw kon worden gevuld. De units krijgen eigen aansluitingen voor elektra en water en kunnen op verzoek worden voorzien van een verdiepingsvloer. Ten behoeve van het gemeenschappelijk onderhoud aan het gebouw en buitenterrein wordt een VvE opgericht.

CEO Cas König is blij met de nieuwe vestiging: “Altijd mooi om te zien dat ondernemers kansen zien in ons gebied en extra leuk om te constateren dat juist jonge, lokale ondernemers inspelen op de huidige ontwikkelingen. De vestiging van Eems Vastgoed en EemsDam is in lijn met de groei van de industrie in onze havengebieden en voorziet in de toenemende vraag naar bedrijfsruimte. Dat beide gebouwen al uitverkocht zijn, voordat de bouw van het complex begonnen is, zegt genoeg”.

Naar verwachting is de bouw van het bedrijfsverzamelgebouw begin 2023 voltooid en kunnen de eerste bedrijven er vanaf dan hun intrek in innemen.

Het oranje vlak geeft de locatie van Eems Vastgoed en EemsDam op bedrijventerrein Farmsumerpoort weer (Foto Groningen Seaports / Koos Boertjens)

Artist impression bedrijfsverzamelgebouw Eems Vastgoed en EemsDam (Artist impression Eems Vastgoed en EemsDam)