Merkur Offshore ontvangt sleutel servicegebouw EMO Eemshaven

Merkur Offshore ontvangt sleutel servicegebouw EMO Eemshaven

De bouw van het tweede servicegebouw op het terrein van EMS Maritime Offshore is door Bouwbedrijf Kooi nagenoeg afgerond. Keurig op schema, want met ingang van 1 mei huurt projectmaatschappij Merkur Offshore GmbH het bijna 500m² grote kantoorcomplex met een aangrenzend magazijn van 600m². Donderdag 26 april vond de sleuteloverdracht hiervoor al plaats. Bouwbedrijf Kooi overhandigde symbolisch een grote sleutel aan EMS Maritime Offshore, die op haar beurt de sleutel weer doorgaf aan Merkur Offshore. Merkur Offshore is de exploitant van het gelijknamige offshore-windpark “Merkur”, dat momenteel vanuit de Eemshaven in het Duitse deel van de Noordzee wordt gebouwd. De (mede)gebruiker van de infrastructuur is windturbinefabrikant GE Renewable Germany GmbH, die 66 turbines van het type “Haliade 150” in het windpark installeert.

Het terrein van EMS Maritime Offshore met de twee servicegebouwen. In het verste gebouw op deze foto neemt Merkur Offshore haar intrek.

De sleutel die symbolisch werd overgedragen van Bouwbedrijf Kooi aan EMS Maritime Offshore en direct daarna van EMO aan Merkur Offshore