Missie H2 introduceert interactieve, nationale waterstofkaart

Missie H2 introduceert interactieve, nationale waterstofkaart

Tijdens de internationale Dutch Water Week, die met de volledige stroomvoorziening op groene waterstof een wereldprimeur kende, introduceerde Missie H2 de interactieve, nationale waterstofkaart. Deze kaart bevat de meest uitgebreide en actuele kaart van Nederland met de vele initiatieven die er al zijn. Bovendien biedt de interactieve kaart de unieke mogelijkheid door de tijd te reizen om de ontwikkeling van Nederland als hét Waterstofland 2030 te zien.

Met de oproep aan bedrijven en organisaties ‘Zet jezelf op de kaart’ trapte Missie H2 de olympische waterstofcampagne af richting en tijdens de Zomerspelen in Parijs. Het doel van de campagne is om samen met TeamNL positieve energie toe te voegen aan de al ingezette nationale waterstofbeweging ten behoeve van de energietransitie. Bovendien helpt Missie H2 sportkoepel NOC*NSF de sport verder te verduurzamen en de olympische sporters van TeamNL zo duurzaam mogelijk te laten deelnemen aan de Spelen in Parijs.

Groningen Seaports is partner van Missie H2. Samen met zeven andere partijen, een groot aantal Nederlandse bedrijven en de overheid slaan ze de handen ineen om de inmiddels ingezette nationale waterstofbeweging te vergroten en versnellen.